Riksbyggen först att bygga bostadsrättshus i Gällivare med solceller 2023-04-03, kl 07:30

Riksbyggen först att bygga bostadsrättshus i Gällivare med solceller

När Malmberget flyttas och två samhällen ska bli ett finns ambitioner om en arktisk småstad i världsklass i Gällivare. Riksbyggen, som redan byggt flera bostadsprojekt i kommunen, planerar nu för ytterligare nya lägenheter - de kommer att bli de första bostadsrättshusen i Gällivare med solceller på taken.

Brf Sjöparken är Riksbyggens kommande bostadsprojekt i det nya Gällivare och rymmer 61 lägenheter fördelade på två bostadshus om 6-7 våningar. Hållbarhet har varit en röd tråd under planeringen av husen som kommer att byggas för att certifieras enligt de högt ställda kraven för Miljöbyggnad Silver. Miljöbyggnadscertifieringen visar på viktiga kvaliteter hos en byggnad när det gäller energi, inomhusmiljö och byggnadsmaterial.

Första bostadsrättshusen med solceller på taken i Gällivare
Båda husen planeras att byggas i trä och rymmer 61 lägenheter om 1-4 rum och kök. Parkeringar och carportplatser kommer finnas
att hyra och samtliga carportplatser kommer vara förberedda för att möjliggöra elbilsladdning.

– På taken installeras solceller för att tillvarata solljusets energi, vilket är bra både för miljön och föreningens ekonomi. De planerade husen blir de första bostadsrättshusen i Gällivare med solceller något vi tror uppskattas av de kommande boende, säger Jenny Elveljung, sälj- och marknadsansvarig Riksbyggen Bostad Norr.

Planerad säljstart för lägenheterna kommer att ske under maj 2023 med planerad inflyttning redan i slutet av 2024.

För mer information:
Jenny Elveljung, sälj- och marknadsansvarig Riksbyggen Bostad Norr jenny.elveljung@riksbyggen.se 090-15 96 03
John Stålnacke, Projektledare Bostad Norr john.stalnacke@riksbyggen.se 090-15 96 26


Bilder