Nu går första flyttlassen till Riksbyggens Brf Dunungen i Göteborg 2023-03-17, kl 09:00

Nu går första flyttlassen till Riksbyggens Brf Dunungen i Göteborg

I veckan gick flyttlassen för de första att flytta in i Riksbyggens nya bostadsrätter i Brf Dunungen vid Selma Lagerlöfs Torg i Backa, Göteborg. Nya boende får möta våren i inglasad balkong eller uteplats med bästa möjliga solläge.

Vid Selma Lagerlöfs Torg i Backa utvecklas den nya stadsdelen Selma stad med bostäder, handel, kultur och idrott. I den första etappen uppförs omkring 1 000 nya bostäder och på sikt planeras det för upp till 3 000 nya bostäder i området.

Första spadtaget för Brf Dunungen togs hösten 2021 och i veckan gick de första flyttlassen för de nya boende i föreningen som består av 86 lägenheter om 1-4 rum och kök.

- I Brf Dunungen har vi gjort hållbara insatser genom bland annat solceller på taken, laddstolpar för elbilar och en grönskande trädgård, säger Martin Lundblad, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen i Göteborg.

Riksbyggen erbjuder Hyrköp i Brf Dunungen
I ett steg att göra det enklare för unga att komma in på bostadsmarknaden är åtta av de 86 lägenheterna i Brf Dunungen så kallade Hyrköp. Hyrköp är en modell som vänder sig till de mellan 18 – 35 år och innebär att man har möjlighet att hyra en lägenhet med möjlighet att köpa den inom fyra år.

- Många unga vuxna har idag svårt att komma in på bostadsmarknaden och som ett led i arbetet att underlätta för unga att skaffa en egen bostad erbjuder Riksbyggen därför modellen Hyrköp i flera områden runt om i Sverige däribland i Brf Dunungen, säger Martin Lundblad.

För mer information:
Martin Lundblad, sälj- och marknadsansvarig för Riksbyggen i Göteborg, martin.lundblad@riksbyggen.se eller 031-704 56 12

Bilder