Riksbyggen förvärvar fastighet i populär stadsdel i Malmö – planerar bygga 19 radhus 2023-03-09, kl 07:00

Riksbyggen förvärvar fastighet i populär stadsdel i Malmö – planerar bygga 19 radhus

I området Videdal i östra Malmö förvärvar Riksbyggen fastigheten Malmö Harsyran 2 av Stadionkyrkans församling och planerar för 19 radhus.

Det populära och natursköna Videdal är beläget i Husie strax öster om centrala Malmö. Med goda kommunikationer och närhet till grönskande naturområden och Malmö stads puls är Videdal ett uppskattat bostadsområde.

Videdal består till största del av villabebyggelse och i nära anslutning ligger bland annat förskola, grundskola, bibliotek, vårdcentral, sporthall och övrig service. Riksbyggens planerade radhus har en yta på 115 kvadratmeter som kan fördelas på 4-6 rum och kök. Säljstarten planerad till sommaren 2024 och planerad byggstart är vintern 2024.

- Malmö är Sveriges snabbast växande storstad och vi tror att de moderna husen, med flexibla planlösningar i ett så centralt villaområde som Videdal, kommer att generera stort intresse från nya boende, säger Anders Jeppsson, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

I bostadskvarteret kommer det att finnas en gemensam trädgård med växthus, grillplats och sandlek. För att öka den biologiska mångfalden kommer växter som blommar både tidigt och sent på säsongen att planteras. Lokala arter kommer att användas i så stor utsträckning som möjligt.

- Att erbjuda yteffektiva och energismarta radhus känns helt rätt i tiden och när vi nu planerar för 19 radhus i Videdal skapar vi nya boendealternativ i ett etablerat och attraktivt område, säger Henrik Persson, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen.

För mer information:
Anders Jeppsson, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Skåne Sydväst, 040 - 32 67 54.
Karl Hallgren, affärsutvecklare Riksbyggen Bostad Skåne Sydväst, 040 - 10 94 14.

Bilder