Första spadtaget för Riksbyggens Brf Utsikten i Skellefteå 2023-02-02, kl 10:00

Första spadtaget för Riksbyggens Brf Utsikten i Skellefteå

Den 1 februari togs det första spadtaget för 75 bostäder i Brf Utsikten på Getberget i Skellefteå. Spadtaget togs av Evelina Fahlesson, kommunalråd, Skellefteå kommun, Lina Öien, chef hållbar utveckling på Riksbyggen, Peder Dahlberg, projektchef på NCC och blivande boende.

– Det känns fantastiskt bra att vi nu officiellt kan starta byggandet av Brf Utsikten. Riksbyggen är en långsiktig samhällsbyggare och vi bidrar med fler bostäder till Skellefteå som vi vet att det finns ett stort behov av, säger Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen, AO Bostad Norr.

På Getberget i Skellefteå, med en fantastisk utsikt över staden och nära strövområden, idrottsanläggningar, badhus och skola, bygger Riksbyggen två 10-våningshus med totalt 75 bostäder där lägenheterna om 2-4:or har egen inglasad balkong. Riksbyggen kommer också att skapa en fin innergård med grillplats och sittplatser.

– Det är ett helt nytt kvarter som växer fram på Getberget i Skellefteå. Köparna i projektet kan se fram emot ett bekvämt boende i ett mycket bra läge, säger Jenny Elveljung, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggens Bostad Norr.

Miljön i fokus
Riksbyggen bygger med hållbarhet i fokus och där energieffektivitet och hållbara materialval är viktigt. Husen kommer att ha solceller på taket, smidiga cykelförråd och bra möjligheter för sopsortering.

– För många köpare är garageplatsen viktig. Till ett antal av garageplatserna kommer det att finnas laddstolpar för elbil, berättar Jenny Elveljung.

Läs mer om Brf Utsikten

För mer information om BRF Utsikten kontakta:
Jenny Elveljung, sälj- och marknadsansvarig på AO Bostad Norr, 090-159 603, jenny.elveljung@riksbyggen.se
Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen, AO Bostad Norr, 076-83 73 507 lars.lundgren@riksbyggen.se

Bilder