Pressinbjudan: Elever visar deras tankar kring kv Urmakaren i Ystad 2023-02-06, kl 07:00

Pressinbjudan: Elever visar deras tankar kring kv Urmakaren i Ystad

På kv Urmakaren i Ystad planerar Riksbyggen för cirka 450 nya bostäder. Den 10 februari bjuder Riksbyggen in till en pressträff i samarbete med Källan förskola & skola och Ystad Gymnasium, Turism- & Hotell linjen. Eleverna på Källan visar upp arbeten som gjorts kring ett temat ”Framtidens boende”. Elever på Ystad Gymnasium har haft ett särskilt projekt – Hur vi gör för att locka ”Icke Ystadbor” till just Kv. Urmakaren?

– Riksbyggen värnar om barn och ungdomar och hur de ser på boende i framtiden. Därför skapade vi olika uppgifter för barnen utifrån Riksbyggens område i Ystad för att de ska känna delaktighet i området samt att få deras röster hörda. Ett fantastiskt engagemang från lärare, ungdomar och barn, säger Eva Hansson, projektledare på Riksbyggen.

Elever och lärare från båda skolorna kommer vara på plats under pressträffen för att visa sina alster. Källan skolan förskoleklass – Åk 6 har arbetat med temat ”Framtidens boende under vintern 2022/23”. Varje årskurs visar sina tankar kring kv Urmakaren och hur de ser på framtidens boende. Elever på Turism & Hotell linjen på Ystad Gymnasium har arbetat med case om hur kan vi få en ”icke Ystadbo” att flytta in på vårt område.

– Arbetet med att utveckla bostäder på kv Urmakaren föder en massa kreativa idéer om både stadsutveckling och hållbarhet. Det ska bli fantastiskt roligt att få ta del av och visa upp det fina arbete som eleverna har lagt ner, säger Eva Hansson, projektledare på Riksbyggen.

Utvecklingen av kvarteret Urmakaren är ett av de största bostadsutvecklingsprojekten i Ystad just nu.

– Det blir ett rejält tillskott på bostadsmarknaden i Ystad och just nu befinner vi oss i en spännande fas, säger Theodor Alexandris, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad Skåne.

Varmt välkomna till pressträffen!

När: 10 februari med start kl 10.00
Plats:
På Källan skola, adress: Fridhemsgatan 37

Mer information:
Theodor Alexandris, Marknadsområdeschef, AO Bostad, Riksbyggen, tel: 072-711 72 34
Eva Hansson, projektledare, Riksbyggen, 0730-81 34 28 eva.hansson@riksbyggen.se

Bilder