Riksbyggens fastighetsförvaltning satsar i norra Sverige 2023-01-31, kl 10:00

Riksbyggens fastighetsförvaltning satsar i norra Sverige

Riksbyggens fastighetsförvaltning har bildat ett nytt och större marknadsområde där bland annat Östersund, Sundsvall, och Härnösand ingår, genom ett samgående av två tidigare marknadsområden, Jämtland och Västernorrland. Chef för det utvidgade marknadsområdet är Karin Eriksson.

– Hela norra delen av Sverige inne i en starkt expansiv fas. På Riksbyggen stärker vi nu organisationen för att kunna utnyttja våra resurser på bästa sätt för att bli en ännu bättre samarbetspartner till våra kunder, säger Karin Eriksson, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

Med det nya marknadsområdet kommer Riksbyggen att kunna erbjuda spetskompetens inom till exempel drift, energi och hållbarhet. Riksbyggen kommer att ha platskontor i Sundsvall, Östersund och Strömsund efter samgåendet. Verksamhet finns även på en rad andra orter inom marknadsområdet. Riksbyggens kontor i Örnsköldsvik tillhör efter samgåendet marknadsområde Umeå.

– Vi tror på en stark lokal förankring och att finnas nära våra kunder. Vi vill också bidra i utvecklingen inom användande av digitala forum och att jobba mer med digitala verktyg, berättar Karin.

Riksbyggen är en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Totalt förvaltar Riksbyggen ca 4 400 bostadsrättsföreningar med över 200 000 bostadsrätter samt över 100 000 hyresrätter. Riksbyggen förvaltar även ett stort antal kommersiella och offentliga lokaler.

Riksbyggens arbetar för att minska sina kunders energianvändning, det är både bra för klimatet och kundernas ekonomi. Upp till 1 000 000 MWh skulle kunna sparas om alla Riksbyggens cirka 4 400 bostadsrättskunder började använda energiförvaltning.

Bland annat kan AI-teknik användas för att minska värmekostnaden. Med tjänsten Värmeoptimering 24/7 kan energianvändningen minskas med upp till 20 procent. Installation av solceller i befintliga hus är ett annat exempel.

För mer information:

Karin Eriksson, marknadsområdeschef på Riksbyggens Fastighetsförvaltning, 063-151914,
karin.eriksson@riksbyggen.se

Bilder