Riksbyggen nominerade till priset Årets Fastighetsbolag Bostad 2023-01-25, kl 07:00

Riksbyggen nominerade till priset Årets Fastighetsbolag Bostad

Riksbyggen är en av de nominerade till priset Årets Fastighetsbolag Bostad som delas ut på den årliga Fastighetsgalan. Årets Fastighetsbolag Bostad är ett rikstäckande pris som går till ett bolag som under det senaste året haft en utvecklingskurva som starkt pekat uppåt. Det kan handla om rent ekonomiska framsteg eller om vunna markanvisningar eller omfattande stadsutvecklingsprojekt.

– Det känns fantastiskt roligt och hedrande med nomineringen. Nu håller vi tummarna för att det räcker hela vägen fram till vinst, säger Johanna Frelin, vd för Riksbyggen.

Riksbyggen är en långsiktig samhällsbyggare med bostadsprojekt över hela Sverige.

– Riksbyggen har en stark finansiell ställning och fortsätter att starta bostadsprojekt trots osäkra tider. Att i möjligaste mån hålla igång bostadsproduktionen är viktigt både för att minska bostadsbristen och för att det skapar många jobb, säger Mårten Lilja, vice vd på Riksbyggen och chef för affärsområde Bostad.

Vinnaren i kategorin Årets Fastighetsbolag Bostad koras på Fastighetsgalan den 8 februari. Under året som har gått har Riksbyggen vunnit ett antal markanvisningar, till exempel i Luleå, i Barkarbystaden i Järfälla och i Falun:

Barkarby - Miljöbyggnad Guld och NollCO2 certifierat kvarter
Riksbyggen vann en markanvisning för kvarter 10 i Barkarbystaden, Järfälla. Sammanlagt handlar det om 161 bostäder och Riksbyggen planerar för både flerbostadshus och radhus byggda med stomme av trä. Kvarteret kan bli först i Sverige med alla flerbostadshusen Miljöbyggnad Guld och NollCO2 certifierade. Preliminärt kan byggstart ske under första kvartalet 2024 med en planerad inflyttning kvartal två 2026.

Luleå - Sveriges nordligaste Bonum-förening, 55+
Behovet av fler bostäder för äldre ökar och Riksbyggen tar nu sitt populära koncept Bonum, för hushåll där minst en person fyllt 55 år, till Luleå. I och med Riksbyggens markanvisning i stadsdelen Björkskatan inleds planeringen för Bonum Brf Årstiden som blir Sveriges nordligaste Bonum-förening och kommer att bestå av cirka 50 bostadsrätter.

Falun – nya bostäder i centralt läge
Markanvisningsavtalet ger Riksbyggen möjligheten att bygga cirka 70 nya lägenheter i centrala Falun. Läget är perfekt med närhet till service, butiker och restauranger. Riksbyggen planerar bland annat att bygga ett Bonum seniorboende inom ramarna för markanvisningen.

För mer information:
Håkan Andersson, presschef Riksbyggen, 072-239 00 66
hakan.andersson@riksbyggen.se

Bilder