Ny marknadsområdeschef för Riksbyggens fastighetsförvaltning i Väst 2023-01-04, kl 07:00

Ny marknadsområdeschef för Riksbyggens fastighetsförvaltning i Väst

Sophia Vikström är ny marknadsområdeschef för Riksbyggen fastighetsförvaltning Väst. Riksbyggen är en av Sveriges största fastighetsförvaltare och har två kontor inom marknadsområde Väst, i Göteborg och Borås.

- Det känns väldigt roligt att få förtroendet leda och utveckla ett expansivt marknadsområde. I marknadsområdet Väst ingår Göteborg och Borås som är två oerhört starka motorer i Västra Götalandsregionens utveckling. Att dessutom få förmånen att vara med att utveckla Riksbyggens värderingstyrda arbete och stora engagemang i hållbarhetsfrågor känns extra roligt, säger Sophia Vikström.

Sophia har mer än 20 års ledarerfarenhet från den kommunala världen samt pappersindustrin där hon samlat erfarenhet från företagsledande positioner.

– Tillsammans med ledarskap är hållbarhet och samhällsutveckling, att göra skillnad i utvecklingen av det goda samhället genom att skapa attraktiva och hållbara livsmiljöer är mina starka drivkrafter, Sophia Vikström.

Stor efterfrågan på energitjänster
Som marknadsområdeschef blir Sophia ansvarig för en organisation med cirka 160 personer. Marknadsområde Väst har två lokala kontor, Göteborg och Borås och är ett av landets största marknadsområden inom Riksbyggen. Med stigande energipriser har efterfrågan på tjänster för att minska energianvändningen ökat bland bostadsrättsföreningarna.

– Riksbyggen har en stark position inom hållbarhet och har många olika tjänster som både är bra för klimatet och för våra uppdragsgivares plånböcker. Till exempel den intelligenta tjänsten Värmeoptimering 24/7 som med AI-teknik minskar värmeförbrukningen med upp till 20 procent samtidigt som inomhusklimatet blir jämnare, berättar Sophia Vikström.

Riksbyggen är en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Totalt förvaltar Riksbyggen ca 4 400 bostadsrättsföreningar med över 200 000 bostadsrätter samt över 100 000 hyresrätter. Riksbyggen förvaltar även ett stort antal kommersiella och offentliga lokaler. Riksbyggen har förvaltningsverksamhet på cirka 430 orter runt om i landet.

Läs mer om Riksbyggens Fastighetsförvaltning.

För mer information:
Sophia Vikström., marknadsområdeschef, Riksbyggen Fastighetsförvaltning,
Sophia.Vikstrom@riksbyggen.se

Bilder