Gatukonst förgyller Riksbyggens fastighet i Västra Berga industriområde, Helsingborg 2022-12-08, kl 07:45

Gatukonst förgyller Riksbyggens fastighet i Västra Berga industriområde, Helsingborg

Riksbyggens fastighet på Västra Berga industriområde var en del av den internationella gatukonstfestivalen POW! WOW! Sweden som arrangerades i Helsingborg tidigare under hösten. Konstnären Mr Cenz från London målade bilden som nu pryder en av väggarna i kvarteret Mimer 15. I kvarteret som förvärvats planerar Riksbyggen att bygga cirka 350-450 lägenheter, både vanliga bostadsrätter och seniorbostadsrätter.

– Riksbyggen vill vara med och bidra till ökad social hållbarhet och till levande kvarter, redan innan bostäderna har börjat byggas. Därför vill vi vara med och bidra med en yta för skapande av gatukonst i kv Mimer, säger Louise Gran, projektledare på Riksbyggen.

Sammanlagt var 15 gatukonstnärer inbjudna att skapa både permanenta och temporära målningar samt arrangera workshops/barnaktiviteter under festivalen.

Mer om konstnären Mr Cenz och hans fantastiska kont.

– Vi är väldigt glada över möjligheten att kunna använda en av väggarna på Riksbyggens fastighet som en del av festivalen. Gatukonsten är en viktig del av stadsbilden och många har hört av sig och är mycket positiva till konstnärernas verk, säger Peter Eriksson, på Kulturhotellet i Helsingborg som står bakom festivalen i Sverige.

Riksbyggen förvärvade fastigheten Mimer 15 i augusti. Det är ett centralt och attraktivt läge i ett av Helsingborgs nästa stora utvecklingsområden. Fastigheten har idag ett 20-tal hyresgäster som Riksbyggen kommer att förvalta i fler år framöver. Mitt emot Mimer 15 har Riksbyggen sedan tidigare byggt bostadsrättsföreningarna Bonum Brf Alba och Celsiana. Den första säljstarten beräknas kunna ske 2027-2030.

Riksbyggen har både kontor, lokaler och varm och kallförråd på fastigheten.

För mer information om lediga lokaler i Kv Mimer 15, vänligen kontakta:
Louise Gran på 042-15 31 42 alternativt louise.gran@riksbyggen.se

Bilder