Riksbyggen i Göteborg skänker 25 000 kr till Göteborgs Stadsmission 2022-12-02, kl 07:55

Riksbyggen i Göteborg skänker 25 000 kr till Göteborgs Stadsmission

Den 3 december rullar Julklappsvagnen åter genom Göteborgs gator. Riksbyggens Göteborgskontor skänker som företagsvän 25 000 kr och anordnar även en julklappsinsamling på kontoret i Göteborg. Julklapparna överlämnas när spårvagnen passerar hållplatsen vid Linnéplatsen, där Riksbyggen är företagsvärd.

– När spårvagnen passerar Linnéplatsen finns Riksbyggen på plats och fyller på med julklappar. För ett kooperativ företag som Riksbyggen är det självklart att göra insatser för både enskilda människor och för samhället i stort. Det känns extra viktigt i år när många hushåll är pressade av ökade kostnader, säger Christina Westerlund, projektledare på Riksbyggen.

Sedan 2015 har Stadsmissionen tillsammans med Spårvägssällskapet Ringlinien återupplivat ett 100 år gammalt initiativ om att åka runt i Göteborg i en spårvagn och samla in julklappar till barnfamiljer som lever i fattigdom.

– Det här är årets viktigaste jultradition tycker jag. Att göra en insats för att fler barn skall få en fin jul känns viktigt och det är roligt att få vara med och bidra till Göteborgs Stadsmissions arbete, säger Jenny Berg, leveranschef på Riksbyggen.

Läs mer på stadsmissionen.org/julklappsinsamling

Hållbarhet är stort. Och litet.

För mer information:
Christina Westerlund, Riksbyggen Bostad., 031-704 68 59
Christina.westerlund @riksbyggen.se.

Bilder