Riksbyggen branschbäst bland både ekonomer, civilingenjörer och högskoleingenjörer 2022-10-31, kl 08:00

Riksbyggen branschbäst bland både ekonomer, civilingenjörer och högskoleingenjörer

Hattrick för Riksbyggen! Inom fastighetsförvaltning är Riksbyggen det företag som unga ekonomer, civilingenjörer och högskoleingenjörer helst vill arbeta på. Detta enligt Universums undersökning Young Professionals 2022 som rankar Sveriges Mest Attraktiva Arbetsgivare 2022. Undersökningen har besvarats av över 16 000 yrkesverksamma akademiker.

– Det känns väldigt roligt att Riksbyggen är branschbäst hos inte mindre än tre målgrupper. Riksbyggen tar ett stort samhällsansvar och ligger långt framme när det gäller hållbarhetsfrågorna. Hos en stor arbetsgivare som Riksbyggen finns också många olika typer av jobb och goda möjligheter till vidareutveckling, säger Maria Sörén, employer branding-ansvarig på Riksbyggen.

Varje år rankar Universum de mest attraktiva arbetsgivarna i undersökningen Young Professionals.

– Riksbyggen har ökat rejält i popularitet hos bland civilingenjörer jämfört med förra året, det är verkligen kul. Det är en viktig målgrupp där Riksbyggen bland annat rekryterar projektledare. Det är en svårattraherad målgrupp och därför är resultatet extra glädjande, säger Maria Sörén.

Riksbyggen är en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Totalt förvaltar Riksbyggen ca 4 400 bostadsrättsföreningar med över 200 000 bostadsrätter samt över 100 000 hyresrätter. Riksbyggen förvaltar även ett stort antal kommersiella och offentliga lokaler. Riksbyggen har förvaltningsverksamhet på cirka 430 orter runt om i landet.

Läs mer om Riksbyggens Fastighetsförvaltning.

Att hjälpa bostadsrättsföreningar att genomföra olika åtgärder för att underhålla sina hus och gårdar, till exempel som göra husen mer energieffektiva, är ett prioriterat arbete för Riksbyggen. Ombyggnadsverksamheten är en del av Riksbyggens fastighetsförvaltning.

Läs mer om Riksbyggen Ombyggnad

Som arbetsgivare erbjuder Riksbyggen möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Läs mer om en karriär på Riksbyggen.

För mer information:
Maria Sörén, employer branding-ansvarig på Riksbyggen, 0766-52 63 50

Bilder