Riksbyggen får teknisk förvaltning i Brf Porkala med 823 lägenheter 2022-10-10, kl 07:00

Riksbyggen får teknisk förvaltning i Brf Porkala med 823 lägenheter

Från den 1 oktober sköter Riksbyggen teknisk förvaltning, drift av byggnader och installationer i Brf Porkala, Akalla. Brf Porkala är en av Stockholmsområdets största bostadsrättföreningar som äger 18 bostadshus med totalt 823 lägenheter och 22 lokaler.

– På Riksbyggen är vi väldigt glada över avtalet med Brf Porkala. Vi ser fram emot samarbetet med föreningen och vi tar med oss Riksbyggens breda kompetens inom teknisk förvaltning och hållbarhet, säger Maria Söderberg, marknadsområdeschef för Riksbyggens fastighetsförvaltning i Stockholm.

Brf Porkala uppfördes 1976-78. Föreningen har 823 lägenheter och fem hyresrätter, två stora parkeringar, flera cykelrum och tio kommersiella lokaler, en träfflokal som går att hyra, en bastu och ett mindre gym. Avtalet börjar gälla med start från den 1 oktober i år.

– Det ska bli väldigt roligt att arbeta tillsammans med föreningen med en proaktiv och långsiktig fastighetsförvaltning där vi tillsammans med styrelsen har satt gemensamma mål, säger Christian Richard, försäljningsansvarig, Fastighetsförvaltning Stockholm.

Riksbyggen är en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Totalt förvaltar Riksbyggen ca 4 400 bostadsrättsföreningar med över 200 000 bostadsrätter samt över 100 000 hyresrätter. Riksbyggen förvaltar även ett stort antal kommersiella och offentliga lokaler. Riksbyggen har förvaltningsverksamhet på cirka 430 orter runt om i landet.

Läs mer om Riksbyggens Fastighetsförvaltning.

För mer information:
Maria Söderberg, marknadsområdeschef, 08-602 36 12
Maria.Soderberg@riksbyggen.se

Bilder