Riksbyggen förvärvar – planerar för 200-250 nya bostäder i Löddeköpinge 2022-09-28, kl 07:00

Riksbyggen förvärvar – planerar för 200-250 nya bostäder i Löddeköpinge

Strax öster om Löddeköpinge i Kävlinge kommun, i anslutning till det nya äldreboendet Villa Fridsbo, har Riksbyggen förvärvat en del av en fastighet. På fastigheten planerar Riksbyggen att bygga både radhus, villor, parhus i olika utföranden samt flerbostadshus. Sammanlagt handlar det om cirka 200-250 nya bostäder. Byggstart beräknas kunna ske preliminärt 2024.

– Det är verkligen roligt att Riksbyggen kan fortsätta sin satsning på fler bostäder i Kävlinge kommun, denna gång med tyngdpunkt på villor och radhus vilket vi ser en stor efterfrågan på. Kävlinge kommun är inne i en mycket spännande utvecklingsfas och på Riksbyggen är vi glada över att få vara med och bidra till den resan, säger Theodor Alexandris, marknadsområdeschef, affärsområde Bostad Sydväst, Riksbyggen.

Riksbyggen tillträder fastigheten när detaljplanen vinner laga kraft.

– De nya bostäderna får ett naturnära och mycket attraktivt läge i Löddeköpinge. Vi är mycket glada över förvärvet och möjligheten att bidra med nya bostäder med hög hållbarhetsprofil i Kävlinge kommun, säger Theodor Alexandris.

Säljstart och första spadtag beräknas kunna ske under 2024 med en planerad inflyttning 2025/2026.

– Hållbarhet kommer att finnas med genom hela projektet, från hur gårdarna planeras till att husen får låga driftkostnader och närproducerad energi, berättar Theodor Alexandris.

Riksbyggen har fler bostadsplaner på gång i Kävlinge kommun. På platsen där nuvarande kommunhus står planerar Riksbyggen omkring 120 bostäder, där vissa kommer att utgöra Riksbygges seniorboendekoncept Bonum.

Läs mer om Bonum

För mer information:
Theodor Alexandris, marknadsområdeschef, Riksbyggen Bostad Region Sydväst, tel: 072-711 72 34
theodor.alexandris@riksbyggen.se

Bilder