Brf Skellefteåhus 13 bygger om lokaler till fyra lägenheter 2022-09-19, kl 09:00

Brf Skellefteåhus 13 bygger om lokaler till fyra lägenheter

I Skellefteå är det ett stort behov av nya bostäder. Istället för att renovera lokalerna som tidigare inrymt frisör och fotograf bestämde sig föreningen för att omvandla dessa till nya bostäder. Resultatet blev fyra fina lägenheter i ett attraktivt läge i Skellefteå.

– Det blev fantastiskt fint och i Skellefteå har varje ny bostad betydelse. Lägenheterna finns nu ute till försäljning och ombyggnaden är bra både för bostadsrättsföreningen och för Skellefteå, säger Gabriella Lööf, projektledare, Riksbyggen Ombyggnad Norr.

Brf Skellefteåhus 13 byggdes 1967 och bestod av 12 lägenheter innan ombyggnaden.

– Att få in fyra hushåll till har en stor betydelse för föreningens ekonomi, inte minst på lång sikt. Nu behöver inte föreningen hålla på med hantering av hyresgäster eller göra hyresgästanpassningar. Det är en jättebra lösning, säger Gabriella Lööf.

.Arbetet med ombyggnaden till lägenheter inleddes i januari 2022. Nu finns tre lägenheter om 2 rum och kök och en etta.

– Lägenheterna får en förhållandevis låg avgift så boendekostnaden blir bra. Lägenheterna kan passa både studenter och äldre som vill bo i ett bra läge, säger Gabriella Lööf.

I samband med ombyggnaden har föreningen även passat på att tillskapa förråd, fler parkeringar, gjort om dränering och bytt VVS.

Läs mer om Riksbyggen Ombyggnad

För mer information:
Gabriella Lööf, projektledare, Riksbyggen Ombyggnad Norr, 0910-77 47 06
gabriella.loof@riksbyggen.se

Bilder