Riksbyggen Brf Eyrafältet 1 bygger om lokaler till 13 lägenheter 2022-09-07, kl 07:15

Riksbyggen Brf Eyrafältet 1 bygger om lokaler till 13 lägenheter

När förskolan flyttade ut ur bottenplanet i Riksbyggen Brf Eyrafältet 1 i Örebro så bestämde sig föreningen att omvandla lokalen till bostäder. Sammanlagt blir det 13 nya lägenheter som preliminärt är klara för inflyttning under mitten av 2023.

– Det blir en stor variation bland de nya lägenheterna, från 31 kvm till 110 kvm, Kristian Dahlström, projektledare på Riksbyggen.

Riksbyggen har fått uppdraget av föreningen att förvandla lokalen till lägenheter. Lokalen är på cirka 1000 kvadratmeter och ligger på det plan som vetter mot föreningens innergård. Riksbyggen Brf Eyrafältet 1 är uppförd under 2012 och är en av tre föreningar som bildar den samfällighet som ligger runt innergården i hörnet av Rudbecksgatan och Isgatan.

– Vissa av de nya lägenheterna får uteplatser mot innergården, som har utrymme för både lek och rekreation.Några av lägenheterna har huskänsla med egen ingång och uteplats. I lägenheterna blir takhöjden generellt ca 2,7 meter och de kommer att bli fantastiskt fina, berättar Kristian Dahlström.

Riksbyggen och bostadsrättsföreningens styrelse har tillsammans med en konsultgrupp tittat på för- och nackdelar med olika möjliga alternativ för lokalen. 

– Vi har konstaterat att den mest långsiktiga lösningen är ombyggnation till lägenheter,  berättar Kristian Dahlström.

Läs mer om Riksbyggen Ombyggnad

För mer information:
Kristian Dahlström, projektledare Riksbyggen, 019-19 24 27
kristian.dahlstrom@riksbyggen.se

Bilder