Riksbyggen pilot för nytt poddkoncept om nyproduktion i samarbete med Aftonbladet 2022-09-02, kl 08:00

Riksbyggen pilot för nytt poddkoncept om nyproduktion i samarbete med Aftonbladet

Nyligen testade Riksbyggen TikTok som ny kanal för att nå ut med budskap kring kooperation i kampanjen Friends With Benefits. Nu är det dags för en ny satsning; i ett samarbete med Aftonbladet släpper nu Riksbyggen en poddserie om nyproduktion – native podcast – på branschspråk.

Lyssna på Kvarteret Nybygget

Det är första gången Aftonbladet gör podd tillsammans med en annonsör, i s.k. native podcast. De vände sig till Riksbyggen för detta pilotprojekt eftersom vi tidigare har gjort framgångsrika nativekampanjer i textformat.

– Jättekul att återigen få vara först ut och testa ett nytt annonsformat, säger Isabel Lechte som är ansvarig för Riksbyggens marknadsföring i media.

– Det här är ett nytt och kreativt sätt att få ut våra budskap. Ljud är ett starkt medium för storytelling och det ska vi nyttja, säger Annika Bagge, marknadschef på Riksbyggen.

Aftonbladets kreativa annonsformat skapas, produceras och distribueras av Schibsted Marketing Services och i höst gör man en storsatsning på just native podcast.

– Vår redaktionella expertis kommer här till stor användning för annonsören som vill ta del av ljudet som berättarform. Dessutom vägleder vi hur man paketerar sin kampanj för att få bästa effekt, säger Caroline Ensér, Head of Creative Sales, Schibsted Marketing Services.

Poddserien kallas ” Kvarteret Nybygget”. I programmen får vi hälsa på hemma hos grannarna i det fiktiva Kvarteret Nybygget, där nyinflyttade bostadsrättsinnehavare bor grannar med experter på bostadsfrågor.

– Vi får höra kunder som köpt bostad av Riksbyggen berätta om sin upplevelse av att köpa, flytta in och bo i en nyproducerad bostad: en ung förstagångsköpare, en barnfamilj och ett seniorpar. Kunderna är dock inte fiktiva och riktiga kunder, för att ge podden trovärdighet, berättar Isabel Lechte.

I podden deltar också några av Riksbyggens experter inom olika områden:

Johanna Bjurskog, bostadspolitisk expert.

Mathias Sandberg, konceptchef.

Tobias Dysenius, försäljningschef inom affärsområde Bostad.

Mikael Gunthner, expert på innovation inom Riksbyggens fastighetsförvaltning

Podcasten släpps 1 september. De tre avsnitten finns på Aftonbladet men även på Acast och Spotify.

För mer information:
Håkan Andersson, presschef Riksbyggen, 072-239 00 66
Hakan.andersson@riksbyggen.se

Bilder