Riksbyggen förvärvar fastighet – planerar för 350-450 nya bostäder i Helsingborg 2022-09-01, kl 07:45

Riksbyggen förvärvar fastighet – planerar för 350-450 nya bostäder i Helsingborg

Riksbyggen har förvärvat fastigheten Mimer 15 i Berga industriområde, Helsingborg. På fastigheten planerar Riksbyggen att bygga cirka 350-450 lägenheter, både vanliga bostadsrätter och seniorbostadsrätter. Den första säljstarten beräknas kunna ske 2027-2030.

– Det är ett centralt läge i ett av Helsingborgs nästa stora utvecklingsområden. Vi är mycket glada över förvärvet och att få vara med och utveckla det här området tillsammans med Helsingborgs stad, säger Theodor Alexandris, marknadsområdeschef, affärsområde Bostad Sydväst, Riksbyggen.

– Förvärvet ger oss möjligheten att bygga ett stort antal nya bostäder med fokus på hållbarhet. Det blir en fortsättning på Riksbyggens framgångsrika och långsiktiga bostadsbyggande i Helsingborg, säger Theodor Alexandris

Fastigheten har idag ett 20-tal hyresgäster som Riksbyggen kommer att förvalta i fler år framöver. Mitt emot Mimer 15 har Riksbyggen sedan tidigare byggt bostadsrättsföreningarna Bonum Alba och Celsiana.

¬– Vår plan är att bygga både vanliga bostadsrättföreningar samt Bonum seniorboende i de kommande projekten. Vi ser en fortsatt starkt efterfrågan på bostäder i Helsingborg och vi vill vara med och bidra till stadens tillväxt, säger Theodor Alexandris.

Förväntat första säljstart 2027-2030.

Mer information:
Theodor Alexandris, Marknadsområdeschef, AO Bostad, Riksbyggen, tel: 072-711 72 34

Bilder