Dubbelt första spadtag för över 160 lägenheter i Täby Park 2022-08-18, kl 17:00

Dubbelt första spadtag för över 160 lägenheter i Täby Park

Den 18 augusti tog Riksbyggen det första spadtaget för två bostadsrättsföreningar i Täby Park, Brf Bersån och Bonum Brf Boulevarden. Sammanlagt blir det över 160 nya bostäder. På plats och tog det första spadtaget var Erik Andersson, kommunstyrelsens ordförande, Carl-Henrik Appel, regionchef för Riksbyggen Stockholm/Norr/Öst och Anna-Karin Croner, avdelningschef på NCC Bostad.

– Samtidigt som många drar i handbromsen fortsätter Riksbyggen att hålla en hög produktionstakt av nya bostäder. Riksbyggen är ett kooperativt företag med stark kassa och det ger oss möjligheten att arbeta långsiktigt för att lösa utmaningarna på bostadsmarknaden, säger Johanna Frelin vd på Riksbyggen.

– Det är jättekul att vi nu kan starta byggandet av två bostadsrättsföreningar samtidigt i Täby Park, säger Johanna Frelin.

Brf Bersån
I Brf Bersån planerar Riksbyggen för 108 kvadratsmarta lägenheter i storlekarna 1-5 rum och kök med balkong eller uteplats. Garage finns under huset. Brf Bersån är granne med Riksbyggens tidigare etapper i Täby Park. Säljstarten är planerad att ske under 2023 och inflyttningen är planerad till första kvartalet 2025.

Bonum Brf Boulevarden
Föreningen kommer att bestå av 55 bostadsrätter om två till fyra rum och kök. I Bonum Brf Boulevarden kommer det finnas tillgång till gemensamhetslokal, övernattningslägenhet och en prunkande innergård. Säljstarten är planerad att ske under kvartal fyra 2022.

Riksbyggens Bonumkoncept vänder sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år. I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har möjlighet att köpa en rad olika praktiska tjänster. Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor eller att få fönstren putsade. Tjänsterna betalas när man utnyttjar dem.

Bonumvärden arrangerar även i samråd med de boende träffar och sociala aktiviteter för att öka trivseln och gemenskapen. I föreningen finns det också både gemensamhetslokal och en övernattningslägenhet för tillfälliga gäster.

– Det finns ett stort behov av att bygga fler bostäder för en äldre målgrupp. Många äldre som idag bor i villa och vill ha ett mer lättskött boende och då är Bonum ett perfekt alternativ, säger Stefan Högman, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad.

Projektet kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver som ställer höga krav på till exempel låg energiförbrukning, god innemiljö och bra materialval.

Hållbarhet är stort. Och litet.

För mer information:

Stefan Högman, marknadsområdeschef på Riksbyggen, 08-553 63 502
stefan.hogman@riksbyggen.se

Bilder