Pressinbjudan: Invigning av Bangårdsterassen Trygga Hem i Höör 2022-06-16, kl 09:00

Pressinbjudan: Invigning av Bangårdsterassen Trygga Hem i Höör

Den 20 juni är det invigning av trygghetsboendet Bangårdsterassen Trygga Hem. Trygghetsboendet består av 33 lägenheter. På plats under invigningen är bland andra Johan Svahnberg , kommunalråd i Höörs kommun och ordförande i Kooperativa Hyresrättsföreningen Bangårdsterassen Trygga hem och Carina Persson, marknadsområdeschef Riksbyggens Fastighetsförvaltning.

– Äntligen är bygget på plats och kan erbjuda ett nytt, fräscht och centralt boende. Bygget innebär också att nya flyttkedjor skapas i Höör vilket kommer ge ca 20 nya familjer möjlighet att köpa sin första villa i Höör. Så detta blir inte bara ett nytt hus för de boende, utan ger många andra en bostad i Höör, säger Johan Svahnberg, kommunalråd i Höörs kommun.

– Det blir en riktig högtidsdag när vi nu kan inviga trygghetsboendet Bangårdsterassen. Riksbyggen är en långsiktig samhällsbyggare och det finns ett stort behov av fler bostäder för den äldsta delen av befolkningen, säger Pelle Persson, projektchef Riksbyggen Bostad.

Trygghetsboendet består av 33 lägenheter, de flesta tvåor och några treor, från 52 till 80 kvadratmeter. Köken är fullt utrustade och har diskmaskin och mikro som standard.

Kooperativa Hyresrättsföreningen Bangårdsterassen ligger som en oas mitt i hjärtat av Skåne och är utformad för att skapa gemenskap mellan de boende och omgivningen runt byggnaden, säger Pelle Persson, projektchef på Riksbyggen.

Det finns även en gemensamhetslokal, gästlägenhet och ett sparum med bastu.

– Från loftgångarna är det utsikt mot gården och ravinens naturområde. Läget är mycket centralt med närhet till handel och tågstation, berättar Pelle Persson.

Media är varmt välkomna att delta under visningen!

Dag och tid: 20 juni med start klockan 14.00

Adress: Bangårdsgatan 5 och Bangårdstorgen 1, 24332 Höör

För mer information:
Pelle Persson, projektchef Riksbyggen, 0706–590705
pelle.persson@riksbyggen.se

Johan Svahnberg, kommunalråd i Höörs kommun, 0413 - 281 61
johan.svahnberg@hoor.se

Bilder