Mobila återvinningscentralen kom till Sjöbo i Borås 2022-05-20, kl 11:00

Mobila återvinningscentralen kom till Sjöbo i Borås

Alla kan inte ta sig till återvinningscentralen men de boende på Sjöbo och bostadsrättsföreningen Kragskivlingen i Borås fick möjligheten att använda sig av den mobila återvinningscentralen. På plats fanns personal från Borås Energi och Miljö samt Riksbyggen för att hjälpa till och svara på frågor.

¬– Hållbarhet är både stort och litet. Många vill kunna återvinna sina sopor men kan inte för att de har svårt att ta sig till återvinningscentralen, då är den mobila återvinningscentralen ett jättebra alternativ. Den är även bra vid till exempel vindsröjningar och städdagar i fastigheter. Istället för att slänga allt avfall i en container så kan man hyra den mobila återvinningscentralen för att sortera och återvinna, säger Margareta Bäckäng på Riksbyggens fastighetsförvaltning i Borås.

Många boende strömmade till för att lämna allt från gamla krukväxter till skrivare som skrivit ut sitt sista papper.

– Det blev också en hel del frågor från de boende. Det är inte alltid så lätt att veta hur olika saker ska sorteras och då är det bra att kunna få vägledning. Det var väldigt uppskattat att vi och Borås Energi och Miljö fanns på plats och kunde svara på frågor, berättar Margareta Bäckäng.

Riksbyggen är en av Sveriges största fastighetsförvaltare. I Borås förvaltar Riksbyggen cirka 135 bostadsrättsföreningar och ett flertal kommersiella fastigheter.

– Att underlätta för de boende till en mer hållbar vardag är en viktig del i Riksbyggens hållbarhetsarbete. Det skall vara lätt att göra rätt säger Margareta Bäckäng.

Läs mer om Riksbyggens hållbarhetsarbete.

För mer information:
Margareta Bäckäng, sälj- och marknadsansvarig för Riksbyggens fastighetsförvaltning i Borås, 033-20 77 74

Bilder