Pressinbjudan: Första spadtaget för nytt trygghetsboende i Fagersta 2022-08-08, kl 08:00

Pressinbjudan: Första spadtaget för nytt trygghetsboende i Fagersta

Den 10 augusti tar Riksbyggen tillsammans med Fagersta kommun och entreprenören HMB första spadtaget för de 47 bostäder i det nya trygghetsboendet KHF Trygga hem i Fagersta. Det första spadtaget tas av Marino Wallsten, kommunalråd Fagersta, Johanna Frelin, vd på Riksbyggen, Elin Hasselgren, avdelningschef HMB och Mikael Petterson Sjölund, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad.

– På Riksbyggen är vi mycket glada över samarbetet med Fagersta kommun. Riksbyggen har under lång tid arbetat med att skapa anpassade bostäder för äldre genom Kooperativ Hyresrättsförening och vi ser fram emot den kommande byggstarten, säger Hans Ollman, affärsutvecklare för boende för äldre på Riksbyggen.

Trygghetsboendet kommer att byggas i centrala Fagersta, öster om Coops parkering och Vårdboendet Malmen.

– Det är jätteroligt att vi nu kan sätta spaden i marken och starta bygget av det nya trygghetsboendet KHF Trygga hem i Fagersta. Med trygghetsboende i form av en kooperativ hyresrättsförening har vi på Riksbyggen hittat en form som är mycket bra både för de boende och kommunen, säger Mikael Petersson Sjölund, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad Bergslagen.

Boedet kommer att bestå av moderna lägenheter från 39 till 78 kvm om 1-3 rum och kök med inglasad balkong eller uteplats.

– I boendet kommer det att finnas en gemensamhetslokal och en trevlig utemiljö för att underlätta sociala aktiviteter, berättar Hans Ollman.

Om kooperativa hyresrättsförening för äldre
Riksbyggen har under de senaste 30 åren etablerat kooperativa hyresrättsföreningar i drygt tio procent av landets kommuner. I koncept med kooperativ hyresrättsförening för äldre, stiftas en förening gemensamt av kommunen och Riksbyggen som i samarbete skapar moderna och värdiga vård- och omsorgsboenden samt trygghetsboende, helt styrt av kommunens behov.

Bildandet av en kooperativ hyresrättsförening är bra för de kommuner som vill ha ett alternativ till traditionellt, kommunalt fastighetsförvaltande, men samtidigt möta ett ökande vård- och omsorgsbehov samt trygghetsboenden. Att bo i en kooperativ hyresrätt ger också de boende ett inflytande över sitt boende och inträdesavgiften är låg.

Inflyttning i KHF Trygga hem i Fagersta är planerad att ske under första kvartalet 2024.

Läs mer om KHF Trygga hem i Fagersta 

Media är varmt välkomna att delta under spadtaget!

Dag och tid: onsdag 10 augusti, kl. 11:30-ca 13:00.
Plats:
Tomten Valsverksvägen/Blomstervägen.

För mer information:
Hans Ollman, affärsutvecklare boende för äldre Riksbyggen, tfn 070-279 32 91

Bilder