Riksbyggens fastighetsförvaltning satsar i Dalarna och Gävleborg 2022-05-17, kl 07:30

Riksbyggens fastighetsförvaltning satsar i Dalarna och Gävleborg

Från den 1 juni 2022 har Riksbyggens fastighetsförvaltning bildat ett nytt och större marknadsområde där bland annat orterna ingår genom ett samgående av de två tidigare marknadsområdena Dalarna och Gävleborg. Chef för nya marknadsområdet blir Anna Axelsson Lundberg.

– Det här är två län med framtidstro och en uppåtgående konjunkturutveckling. På Riksbyggen stärker vi nu organisationen för att kunna utnyttja våra resurser på bästa sätt för att bli en ännu bättre samarbetspartner till våra kunder, säger Anna Axelsson Lundberg.

Med det nya marknadsområdet kommer Riksbyggen att kunna erbjuda spetskompetens inom bland annat drift, energi och styrelsestöd. Riksbyggens platskontor i Borlänge, Falun, Gävle och Sandviken blir kvar även efter samgåendet.

– Vi tror på en stark lokal förankring och att finnas nära våra kunder. Vi vill också som samhällsbyggare driva och inspirera i omställningen till ett hållbart samhälle. Tillsammans med våra kunder arbetar vi för hållbara och väl fungerande boende- och samhällsmiljöer där människor kan förverkliga sina drömmar om ett bra boende och ett gott liv, säger Anna Axelsson Lundberg.

Att hjälpa kunderna att bli mer hållbara är en viktig uppgift för Riksbyggen.

– Genom Riksbyggens digitala tjänster och hållbara förvaltningsavtal, som tydligt visar vilka åtgärder som skapar värde inom miljömässig och social hållbarhet, hjälper vi bostadsrättsföreningar, kommersiella fastighetsägare och andra uppdragsgivare att bli mer hållbara och på så sätt också bidra till Sveriges mål att inte ha några nettoutsläpp av växthusgaser 2045, berättar Anna Axelsson Lundberg.

Anna har lång och bred ledarerfarenhet och är idag marknadsområdeschef för Gävleborg. Hon har också gedigen bakgrund inom fastighetsförvaltning och verksamhetsutveckling.

För mer information:
Anna Axelsson Lundberg, tillträdande marknadsområdeschef, 026-175820

Bilder