Pressinbjudan: Första spadtaget för Riksbyggens Bonum Brf Grönbodal i Sundsvall 2022-05-09, kl 07:00

Pressinbjudan: Första spadtaget för Riksbyggens Bonum Brf Grönbodal i Sundsvall

Den 12 maj är det officiell byggstart av Riksbyggens 31 seniorlägenheter i Bonum Brf Grönbodal i Sundsvall. Med och tar det första spadtaget är Niklas Säwén, vice ordf. i kommunstyrelsen, Johanna Frelin, vd Riksbyggen och Fredrik Andersson, koncernchef på Contractor som är entreprenör i projektet. Inflyttningen är planerad till februari 2024.

– Det ska bli både roligt och högtidligt att sätta spaden i marken för Riksbyggens nordligaste Bonumprojekt. Vi ser ett stort behov av fler bostäder för den äldre målgruppen och med Bonum kan Riksbyggen tillföra ett nytt koncept på bostadsmarknaden i Sundsvall, säger Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad Norr.

Riksbyggen är marknadsledande på att bygga seniorbostadsrätter i Sverige. Fram till nu har Riksbyggen byggt Bonumprojekt i södra Sverige.

– Många äldre som idag bor i villa vill ha ett mer lättskött boende som är enklare att lämna vid till exempel resor och då är Bonum ett perfekt alternativ. Det kommer att bli superfina lägenheter med högt i tak, stora fönster, rymliga balkonger och centralt läge, berättar Jenny Elveljung, sälj- och marknadsansvarig på Affärsområde Bostad Norr.

I projektet blir det lägenheter från 2-4 rum och kök, från 54 till 97 kvadratmeter. Riksbyggens Bonum-koncept har blivit en succé, idag finns över 1 300 inflyttade Bonum-lägenheter. Förutom att husen är anpassade efter målgruppen så är den sociala aspekten i föreningen något som de boende uppskattar högt.

Läs mer om Bonum Brf Grönbodal

Media är varmt välkomna att delta under det första spadtaget!

Dag och tid: 12 maj med start klockan 12.00

Plats: Byggarbetsplatsen vid korsningen Grönborgsgatan/Dalgatan

Läs mer om Bonum seniorboende 

Vill du veta mer? Kontakta:
Jenny Elveljung, sälj- och marknadsansvarig på AO Bostad Norr, 090-159 603
Jenny.elveljung@riksbyggen.se

Bilder