Per Karmteg ny IT- och digitaliseringschef (CIO/CDO) på Riksbyggen 2022-05-10, kl 09:30

Per Karmteg ny IT- och digitaliseringschef (CIO/CDO) på Riksbyggen

Den 15 augusti tillträder Per Karmteg rollen som ny IT- och digitaliseringschef (CIO/CDO) på Riksbyggen. Per Karmteg kommer att ingå i Riksbyggens företagsledning och han ersätter Amir Chizari som övergår till egen verksamhet med inriktning att digitalisera bygg- och fastighetsbranschen. Närmast kommer Per Karmteg från jobbet som CIO på Atrium Ljungberg.

– Det känns fantastiskt bra att rekrytera Per Karmteg till Riksbyggen. Riksbyggen är inne i en mycket spännande utvecklingsfas med målsättningen att bidra till ökad digitalisering, innovation och hållbarhet inom hela fastighetsbranschen. Per Karmteg har helt rätt bakgrund och ambitioner för att leda Riksbyggens digitaliseringsarbete in i framtiden, säger Johanna Frelin, vd på Riksbyggen.

Under de senaste fyra åren har Per Karmteg jobbat som CIO på Atrium Ljungberg. Han har även jobbat som IT-chef på Skandiabanken och haft flera chefsroller inom affärsutveckling, till exempel på Coor och inom verksamhetsutveckling på exempelvis Camfil.

– Det ska bli väldigt roligt och spännande att få komma till Riksbyggen och vara med och leda den fortsatta resa som Riksbyggen initierat inom digitalisering och hållbarhet. Riksbyggen är en lysande stjärna i branschen som insett vikten av digitalisering, innovation och hållbar utveckling, säger Per Karmteg.

Riksbyggen har under senare tid tagit fram ett antal olika digitala tjänster som det digitala styrelserummet, värmeoptimering 24/7 och digitalisering av bostadsrättsköpet via tjänsten NyMedlem.

– Riksbyggen har tidigt insett vikten av att jobba med utveckling tvärs över fastighetsbestånd och affärsområden. Jag kommer med ödmjukhet och laddade batterier ta mig an uppdraget och vi skall tillsammans fortsätta vara en aktör som leder den digitala utvecklingen i vår bransch, säger Per Karmteg.

För mer information:
Håkan Andersson, presschef Riksbyggen, 072-239 00 66
Hakan.andersson@riksbyggen.se
Per Karmteg, tillträdande IT- och digitaliseringschef (CIO/CDO), 070-296 09 88

Bilder