Riksbyggen planerar för nya radhus i Brf Hjortrongränd vid Getberget 2022-04-27, kl 13:00

Riksbyggen planerar för nya radhus i Brf Hjortrongränd vid Getberget

Längs Humlegatan vid Getberget i Skellefteå, planerar Riksbyggen att bygga 18 bostadsrättsradhus. Radhusen kommer att få 6 rum och kök och på en välplanerad yta om 116 kvadratmeter. Säljstarten beräknas ske under vintern 2022/2023 med en planerad byggstart sommaren 2023.

– Det finns ett stort behov av fler bostäder i Skellefteå. Som en långsiktig samhällsbyggare i Skellefteå är vi på Riksbyggen mycket glada över att kunna tillföra fler radhus i ett perfekt läge med närhet både när skolan och rekreationsområden, säger Jonas Lundmark, projektchef på Riksbyggen Bostad Norr.

Detaljplanearbetet pågår just nu och detaljplanen beräknas vinna laga kraft under hösten 2022. Radhusen kommer att få 3-4 sovrum samt ett arbetsrum. Till varje radhus kommer det att finnas en trädgårdstäppa och carport.

– Att bygga mer hållbart är viktigt för oss på Riksbyggen. Därför kommer radhusen till exempel att utrustas med solpaneler och i carporten kommer det att finnas en laddstation för elbil. Här kommer man att kunna ladda bilen med egenproducerad el när dagsljuset och solen tillåter, berättar Jonas Lundmark.

Läs mer om Brf Hjortrongränd

Inflyttningen är planerad att ske under hösten 2024

För mer information:
Jonas Lundmark, projektchef på Riksbyggen Bostad Norr, 090-15 96 23
jonas.lundmark@riksbyggen.se

Bilder