Pressinbjudan: Brf Opalen i Norrköping inviger jättelik solcellsanläggning 2022-05-04, kl 07:00

Pressinbjudan: Brf Opalen i Norrköping inviger jättelik solcellsanläggning

Den 9 maj är det invigning för Brf Opalens stora satsning på solpaneler. På plats under invigningen är bland andra Johanna Frelin, vd på Riksbyggen och Håkan Johansson, ordförande i Brf Opalen. Brf Opalen med 649 lägenheter installerar i samband med ett takbyte solpaneler som under sommartid kommer att göra föreningen självförsörjande på el.

– Det känns fantastiskt roligt att vi nu kan inviga anläggningen. Den här investeringen är både bra för miljön och för föreningens ekonomi med rejält sänkta elkostnader som resultat, säger Håkan Johansson, ordförande i Brf Opalen.

Brf Opalen byggdes under åren 1968-73 och består av 37 huskroppar och 649 lägenheter. Föreningen kommer att genomföra ett byte av takpappen, sammanlagt handlar det om 23 000 kvm tak som ska bytas.

– Vi installerar även ett antal laddplatser för elbilar vilket gör att medlemmarna i stor utsträckning kan ladda bilen med egenproducerad el, berättar Håkan Johansson.

Hela projektet ska vara klart under 2023.

– Föreningens anläggning kommer att bestå av 5 200 kvadratmeter solpaneler när den är fullt utbyggd. Den sammanlagda effekten är ungefär 1 050 kWp och kommer att göra föreningen självförsörjande på el under sommaren när det är dagsljus. Under övrig tid beräknas föreningen få hälften av sin el från solpanelerna, säger Robin Asp, projektledare Riksbyggen Ombyggnad Öst.

Under invigningen kommer de boende att bjudas på grillad korv och fika.

Media är varmt välkomna att delta under invigningen!

Dag och tid: 9 maj med start kl 13.00.
Plats:
Blockstensgatan 11, Brf Opalen, Norrköping.

Brf Opalen har utsetts till årets mest hållbara bostadsrättsförening i Norrköping. 

För mer information:
Håkan Johansson, ordförande i Brf Opalen, 076-1180217
Robin Asp, projektledare Riksbyggen Ombyggnad Öst, 011-21 95 15
Robin.Asp@riksbyggen.se

Bilder