Riksbyggen lyfter i raketfart bland Sveriges Mest Attraktiva Arbetsgivare 2022-04-22, kl 13:00

Riksbyggen lyfter i raketfart bland Sveriges Mest Attraktiva Arbetsgivare

När Framtidsföretagen presenterar resultatet från Sveriges största studentundersökning, FöretagsBarometern, och listar landets mest attraktiva arbetsgivare är Riksbyggen en ”raket” bland både civil- och högskoleingenjörer. I dagarna har Riksbyggen också lanserat nya kampanjkoncept ”Välkommen in” som ska locka nya talanger till företaget.

– Det är väldigt kul att vi har ökat så mycket i rankingen bland alla tre målgrupper. Målgrupper som är viktiga för oss, men det som känns extra roligt denna gång, är att vi speciellt har ökat bland den annars ganska svårattraherade gruppen civilingenjörer, säger Maria Sörén, employer branding-ansvarig på Riksbyggen.

Riksbyggen fortsätter arbetet med att locka nya medarbetare.

– Vi lanserar nu ett nytt kampanjkoncept som går under namnet ”Välkommen in”. Med konceptet vill vi att alla ska känna sig välkomna. Riksbyggen behöver olika kompetenser och erfarenheter och att det är tillsammans som vi bäst kan göra jobbet, Maria Sörén, employer branding-ansvarig på Riksbyggen

Konceptet utgår också från dig som individ och vad du kan och vill bidra med.

– Det är du som person som får vara med och formge Riksbyggen, inte tvärtom. Att vara delaktig och att ha möjlighet till utveckling och balans är viktigt. Det handlar om att vara en del av något större som är viktigt för att locka de bästa medarbetarna, säger Maria Sörén.

I den senaste undersökningen från FramtidsFöretagen tar Riksbyggen placeringar i raketfart.

Civilingenjörer
Plats 73, 1,48%
Förändring: +20 platser, +0,3% --> RAKET

Högskoleingenjörer
Plats 21, 5,06%
Förändring: +12 platser, +1,67% --> RAKET

Ekonomi
Plats 77, 1,39% 
Förändring: +3 platser, -0,02%

Läs mer om undersökningen FramtidsFöretagen

För mer information:
Maria Sörén, employer branding-ansvarig på Riksbyggen, 0766-52 63 50

Bilder