Bostadsrättsföreningar kan prenumerera på Riksbyggens digitala tjänster 2022-05-02, kl 07:00

Bostadsrättsföreningar kan prenumerera på Riksbyggens digitala tjänster

Nu inför Riksbyggen ett nytt sätt för bostadsrättsföreningar att få tillgång till smarta digitala tjänster. Snabbt och enkelt. Styrelsen kan dygnet runt logga in med BankID, godkänna köpevillkor och starta prenumerationen med några få klick. Cirka 1 600 bostadsrättsföreningar har redan testat Riksbyggens tjänst Styrelserummet som nu är först ut som prenumerationstjänst.

– Att kunna prenumerera på tjänster är en helt ny funktion hos oss på Riksbyggen som skiljer sig från den mer traditionella avtalsmodellen som vi normalt jobbar med. En prenumeration är mer flexibel i sin uppbyggnad där ni snabbt kan komma igång med en ny tjänst och också avsluta tjänsten med bara en månads uppsägningstid, säger Carina Jarheden, projektledare inom hållbar utveckling.

Det digitala Styrelserummet lanserades i juni förra året och hittills har 1600 föreningar testat tjänsten.

– Styrelserummet har verkligen blivit en succé, säger Anna Rosén, affärsutvecklare på Riksbyggen.

I första läget kommer Riksbyggen att erbjuda Styrelserummet som prenumerationstjänst.

– Vi kommer succesivt att utöka med fler tjänster tillgängliga för prenumeration, säger Anna Rosén.

Digitalt arbetssätt minskar klimatavtrycket
Styrelserummet ökar möjligheterna för styrelser i bostadsrättsföreningar att planera och hålla god framförhållning för kommande möten utan att behöva träffas fysiskt.

– Genom Styrelserummet tillhandahåller Riksbyggen sina kunder en digital möjlighet som är enkel, prisvärd, trygg och hållbar, berättar Anna Rosén.

Styrelserummet underlättar för styrelsen att arbeta mer digitalt. Tjänsten ger också möjlighet till effektivitet, transparens, minskat klimatavtryck, enklare att hantera information samt att samla dokumentation på ett ställe som gör styrelsen mindre personberoende

För mer information:
Anna Rosén, affärsutvecklare, Affärsområde Fastighetsförvaltning, 08-69 84 199
Carina Jarheden, projektledare inom hållbar utveckling, 08-698 41 57

Bilder