Kriget i Ukraina påverkar fastighetsbranschen – 5 Minuter med Johanna Bjurskog 2022-03-30, kl 13:00

Kriget i Ukraina påverkar fastighetsbranschen – 5 Minuter med Johanna Bjurskog

Ingen är oberörd av kriget i Ukraina och fastighetsbranschen påverkas på många olika sätt, från det att många bostadsrättsföreningar vill hjälpa flyktingar som kommer till Sverige till upprustning av skyddsrum. Johanna Bjurskog berättar om initiativ som Riksbyggen tagit efter att kriget bröt ut samt om förslag från regeringen för att möjliggöra användandet av lokaler som bostäder för flyktingar.

Johanna Bjurskog är Riksbyggens bostadspolitiska expert. Johanna sänder live veckovis på Riksbyggens Facebookkanal och pratar om de senaste händelserna inom bostadspolitiken och Riksbyggens arbete på området. Programmet ger en snabb inblick i aktuella frågor. Välkommen att titta!

  • Delar av Riksbyggens bostadspolitiska ståndpunkter:
  • Införande av ett startlån, till exempel Riksbyggens förslag om UngBolån, som underlättar inträdet på bostadsmarknaden för unga vuxna.
  • Behåll investeringsstödet för byggande av hyresrätter. Investeringsstödet har stor betydelse för att hålla byggvolymerna av hyresrätter uppe.
  • Grönt stöd till bostadsrättsföreningar. Riksbyggen efterlyser ett statligt stödpaket till bostadsrättsföreningar som är enkelt att använda, som ROT-avdraget. Stödet bör omfatta fyra områden: Energiåtgärder, klimatanpassning, biologisk mångfald samt cirkulär ekonomi.

Läs mer Riksbyggens bostadspolitiska arbete på Riksbyggen Opinion.

För mer information:
Johanna Bjurskog, bostadspolitisk expert och verksamhetsutvecklare, 072-465 66 92
johanna.bjurskog@riksbyggen.se
Håkan Andersson, presschef Riksbyggen, 072-239 00 66
hakan.andersson@riksbyggen.se


Bilder