Pressinbjudan: Första spadtaget för Riksbyggens för 45 seniorbostäder i Förslövsängar 2022-03-15, kl 07:00

Pressinbjudan: Första spadtaget för Riksbyggens för 45 seniorbostäder i Förslövsängar

Fredagen den 18 mars tas det officiell byggstart för Bonum Brf Förslövsängar strax utanför Båstad. Med och tar det första spadtaget är Johan Olsson Swanstein, kommunstyrelsens ordförande i Båstad, Ulrika Nyström, regionchef Riksbyggen och Pär Lundahl, regionchef Wästbygg . Inflyttningen är planerad till hösten/vintern 2023.

– Det är jättekul att vi nu kan starta byggandet av Bonum Brf Förslövsängar som är ett efterlängtat projekt. Det finns ett stort behov av fler seniorbostäder i Båstad och detta blir den tredje bostadsrättsföreningen som Riksbyggen uppför i kommunen, säger Theodor Alexandris, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad.

Riksbyggen har tidigare byggt två Bonum-föreningar i Båstad som båda sålt slut under kort tid. I Förslöv finns en majoritet av villor och i kombination med en åldrande befolkning finns ett stort behov av fler bostäder anpassade för äldre.

– Över hälften av lägenheterna är redan sålda och intresset för projektet är stort. Läget är fantastiskt fint med närhet till sommarorterna Båstad och Torekov. Det är också nära till service, på gångavstånd finns mataffärer, restauranger, bageri, postombud och vårdcentral, säger Kristin van der Reep, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad.

Generationer möts i bostadsprojekt med mycket hållbarhet
Riksbyggens 45 seniorbostadsrätter byggs i storlekarna 38-100 kvadratmeter fördelat på tre huskroppar. Husen omsluter en mysig innergård med gemensamhetslokal med tillhörande uteplats och gästlägenhet.

– Det finns bland annat grillplatser omgärdade av en kryddträdgård, bärbuskar och fruktträd där olika boende kan mötas och lära känna varandra, berättar Kristin van der Reep.

I området kommer det att bland att finnas en öppen dagvattenlösning, odlingsplatser och fruktlund vilket bidrar till riklig biologisk mångfald. Riksbyggen monterar laddstoplar för elbilar och på taken kommer det att installeras solceller.

Det blir också sedumtakt och husen byggs med högt ställda hållbarhetskrav och certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

Media är varmt välkomna att delta under första spadtaget!

Tid: Fredagen den 18 mars kl 11.00
Plats: Langetoftsvägen i Förslöv

Om Bonum
Bonum är Riksbyggens koncept för seniorbostadsrätter och vänder sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år vid inflyttning. I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har möjlighet att köpa en rad olika praktiska tjänster.

Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor eller att få fönsterna putsade. Tjänsterna betalas när man utnyttjar dem. Bonumvärden arrangerar även i samråd med de boende, träffar och sociala aktiviteter för att öka trivseln och gemenskapen.

För mer information:
Theodor Alexandris, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad, 040-10 94 60
theodor.alexandris@riksbyggen.se
Kristin van der Reep, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad, 042-18 66 36
kristin.vanderreep@riksbyggen.se

Bilder