Säljstart för Riksbyggens kommande seniorbostäder i Norrtälje hamn 2022-03-01, kl 07:45

Säljstart för Riksbyggens kommande seniorbostäder i Norrtälje hamn

Nu startar Riksbyggen försäljningen av 48 seniorbostadsrätter i Bonum Brf Havslängtan i Norrtälje. Lägenhetsstorlekarna spänner från två till fyra rum och kök med balkong. Inflyttningen är beräknad att ske under våren 2024.

– Intresset för de nya seniorbostäderna är stort och vi har över 1 600 personer i intressekön. Det finns ett stort behov av fler bostäder för den äldre målgruppen och med Bonum-konceptet erbjuder Riksbyggen trygga, inbjudande och praktiska bostäder, säger Karin Dimander Lannergård, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen.

Lägenheterna består av välplanerade tvåor och treor om 47—78 kvm med en balkong mot den fina innergården och en liten eller fransk balkong mot gatan samt rymliga fyror på 98 kvm.

–Läget i Norrtälje hamn är fantastiskt och det här är verkligen ett efterlängtat projekt. Bonum Brf Havslängtan ligger nära den härliga hamnpromenaden som kantas av uteserveringar, torghandel och en Hamnpir längst ut. Det är Norrtäljebornas nya soliga vardagsrum, säger Sara Stridh säljare på Riksbyggen.

Läs mer om Bonum Brf Havslängtan

Riksbyggens Bonum-koncept har blivit en succé, idag finns över 1 300 inflyttade Bonum-lägenheter. Förutom att husen är anpassade efter målgruppen så är den sociala aspekten i föreningen något som de boende uppskattar högt.

– Många som flyttar till en Bonumförening vittnar om att de får många nya vänner i föreningen. Bonum gör det möjligt att leva aktivt och bo kvar långt upp i åldrarna. Genom att Riksbyggens Trygghetslöfte är det extra tryggt att köpa en ny bostad av oss, berättar Karin Dimander Lannergård.

Om Bonum seniorboende

Riksbyggens Bonumkoncept vänder sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år. I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har möjlighet att köpa en rad olika praktiska tjänster. Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor eller att få fönstren putsade. Tjänsterna betalas när man utnyttjar dem.

Bonumvärden arrangerar även i samråd med de boende träffar och sociala aktiviteter för att öka trivseln och gemenskapen. I föreningen finns det också både gemensamhetslokal och en övernattningslägenhet för tillfälliga gäster.

Husen byggs med högt ställda hållbarhetskrav och certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Miljöbyggnad är utvecklat för svenska förhållanden och är det mest använda certifieringssystemet i Sverige för byggnader.

För mer information:
Karin Dimander Lannergård, sälj- och marknadsansvarig för Riksbyggen Bostad i Uppsala, 018-18 97 14
Karin.DimanderLannergard@riksbyggen.se

Bilder