Bostadspolitisk önskelista inför valet 2022 - 5 Minuter med Johanna Bjurskog 2022-02-09, kl 07:00

Bostadspolitisk önskelista inför valet 2022 - 5 Minuter med Johanna Bjurskog

Valåret 2022 har startat och det hög tid för alla partier att fundera på vilka konkreta reformer de vill göra på bostadsmarknaden. Än så länge lyser de bostadspolitiska utspelen med sin frånvaro och Johanna Bjurskog berättar om vilka satsningar hon vill se. Det handlar bland annat om sänkta trösklar till bostadsmarknaden, underlättande för en fortsatt hög byggtakt samt social och miljömässig hållbarhet.

Johanna Bjurskog är Riksbyggens bostadspolitiska expert. Johanna sänder live veckovis på Riksbyggens Facebookkanal och pratar om de senaste händelserna inom bostadspolitiken och Riksbyggens arbete på området. Programmet ger en snabb inblick i aktuella frågor. Välkommen att titta!

Delar av Riksbyggens bostadspolitiska ståndpunkter:

  • Införande av ett startlån, till exempel Riksbyggens förslag om UngBolån, som underlättar inträdet på bostadsmarknaden för unga vuxna.
  • Behåll investeringsstödet för byggande av hyresrätter. Investeringsstödet har stor betydelse för att hålla byggvolymerna av hyresrätter uppe.
  • Grönt stöd till bostadsrättsföreningar. Riksbyggen efterlyser ett statligt stödpaket till bostadsrättsföreningar som är enkelt att använda, som ROT-avdraget. Stödet bör omfatta fyra områden: Energiåtgärder, klimatanpassning, biologisk mångfald samt cirkulär ekonomi.

Läs mer Riksbyggens bostadspolitiska arbete på Riksbyggen Opinion.

För mer information:
Johanna Bjurskog, bostadspolitisk expert och verksamhetsutvecklare, 072-465 66 92
johanna.bjurskog@riksbyggen.se
Håkan Andersson, presschef Riksbyggen, 072-239 00 66
hakan.andersson@riksbyggen.se

Bilder