Maria Söderberg ny marknadsområdeschef för Riksbyggens fastighetsförvaltning i Stockholm 2022-01-10, kl 07:00

Maria Söderberg ny marknadsområdeschef för Riksbyggens fastighetsförvaltning i Stockholm

Från den 17 januari är Maria Söderberg ny marknadsområdeschef för Riksbyggens fastighetsförvaltning i Stockholm. Riksbyggen är en av Sveriges största fastighetsförvaltare.

– Det här jobbet blev verkligen en fin julklapp för mig! Jag har längtat tillbaka till fastighetsförvaltning, efter uppemot fem lärorika år i energibranschen. Därför är jag extra stolt över att få göra det hos just Riksbyggen, som har ett starkt varumärke och med värderingar som känns rätt i magen, säger Maria Söderberg.

Maria har mer än 20 års ledarerfarenhet från företagsledningar och ledningsgrupper i fastighets- och energibranschen. Närmast kommer hon från ett konsultuppdrag hos Norrenergi. Som marknadsområdeschef blir Maria ansvarig för en organisation med cirka 130 personer. Marknadsområde Stockholm innefattar hela länet med flera lokalkontor och är ett av landets största marknadsområden inom Riksbyggen. Kunderna består av både bostadsrättsföreningar och andra fastighetsägare.

– Det faktum att Riksbyggen har en tydlig strategi för digitalisering och automation, gör att Riksbyggen har goda förutsättningar att stå starka i dagens och framtidens nya arbetssätt inom fastighetsförvaltning. Det ser jag fram emot att vara en del av, berättar Maria.

Maria är 53 år, har en examen i företagsekonomi från Södertörns högskola och har tidigare bland annat varit affärsområdeschef för Fastighetsdrift på HSB och chef för Tjänster & Tjänsteutveckling hos Stockholm Exergi.

– Jag är mycket tacksam för förtroendet att få utveckla fastighetsförvaltningen i Stockholm. Marknadsområdet här har stor potential. Tillsammans med blivande kollegor och Riksbyggens kunder, hoppas jag bidra med mitt driv och min erfarenhet från verksamhetsutveckling för att realisera den potentialen, säger Maria.

För mer information:
Maria Söderberg, tillträdande marknadsområdeschef, 

Bilder