Riksbyggen bidrar till folkbildning i avtalsförståelse inom fastighetsförvaltning 2021-12-20, kl 07:00

Riksbyggen bidrar till folkbildning i avtalsförståelse inom fastighetsförvaltning

Aff-forum har med hjälp av Riksbyggen lanserat en introduktionsutbildning gällande Aff (avtal för fastighetsförvaltning). Utbildningen syftar till att utbilda de som kommer i kontakt med avtal som baseras på Aff och ge en grundläggande kunskap om vad Aff är, när Aff ska användas och tips på hur man kan ta hjälp av Aff i vanliga situationer.

– Som aktiv medlem i Aff-forum deltar vi i utvecklingsarbetet och en del av uppdraget är att öka förståelsen för hur man samverkar inom förvaltningsbranschen, säger Ylva Fröberg som ansvarar för Aff på Riksbyggen.

Utbildningsfilmen är 22 minuter lång och är man kund hos Riksbyggen får man tillgång till den gratis via kundportalen Mitt Riksbyggen.

¬Utbildningen riktar sig till styrelseledamöter i föreningar som tecknar förvaltningsavtal, men också till medarbetare på förvaltningsbolag som inte tecknar avtal dagligen utan snarare levererar tjänster i ett tecknat avtal, säger Ylva Fröberg.

– På detta sätt så når vi ut otroligt mycket bredare och även till personer som inte arbetar med detta till vardags. Jag är mycket positiv till utvecklingen och är övertygad om att det hjälper oss en bit på vägen i vår vision att höja effektiviteten och kvaliteten i branschen, säger Philip Österlund, VD på Aff-Forum.

Riksbyggen har tidigare också bidragit i framtagandet av en diplomutbildning som Aff-Forum erbjuder.

– Det är fantastiskt att vi kan få en kvalitetsstämpel på vår process för avtalstecknande genom diplomutbildning som avslutas med ett prov, säger Ylva Fröberg ansvarig för Aff på Riksbyggen.

Diplomeringen vänder sig till yrkesroller så som kundansvarig, säljansvarig och leveransansvarig inom fastighetsförvaltning. För att bli diplomerad bör man först ha genomgått utbildningen Aff Basutbildning, alternativt ha fått kunskap genom erfarenhet.

Riksbyggen är en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Totalt förvaltar Riksbyggen cirka 4 400 bostadsrättsföreningar med över 200 000 bostadsrätter och 100 000 hyresrätter. Över en halv miljon människor bor i bostäder som Riksbyggen förvaltar. Riksbyggen förvaltar även ett stort antal kommersiella och offentliga lokaler. Riksbyggen har förvaltningsverksamhet på 430 orter runt om i landet.

För mer information:
Ylva Fröberg, ansvarig för Aff på Riksbyggen, 08-698 42 41
ylva.froberg@riksbyggen.se

Bilder