Klart för byggstart av Riksbyggens andra etapp i Västra Munktellstaden 2021-12-16, kl 07:50

Klart för byggstart av Riksbyggens andra etapp i Västra Munktellstaden

Nu är det grönt ljus för byggandet av 36 lägenheter i Riksbyggens Brf Åstråket i Västra Munktellstaden, Eskilstuna. Brf Åstråket är Riksbyggens andra etapp i Västra Munktellstaden. Första spadtaget för projektet kommer preliminärt ske i februari 2022 och preliminär tidpunkt för inflyttning är senhösten 2023.

– Det är en viktig milstolpe när ett bygge startar och vi ser fram emot att kunna erbjuda Eskilstunaborna med omnejd 36 nya bostäder med hållbarhet i fokus med såväl solpaneler på taket som att projektet certifieras enligt Miljöbyggnad Silver, säger Mikael Pettersson Sjölund marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Bergslagen.

Över 50 procent av bostäderna i projektet är sålda.

– Det är väldigt roligt att vi återigen är igång med nybyggnation i Västra Munktellstaden. Det oslagbara läget alldeles intill Eskilstunaån och föreningens inbjudande och privata innergården är några av de bidragande faktorerna till att Riksbyggens har sålt på så bra, säger Catarina Tenor, sälj- och marknadsansvarig, Riksbyggen Bostad Bergslagen.

Riksbyggen kommer att uppföra ett småskaligt tegelhus på fyra våningar med 36 lägenheter om två till fyra rum och kök. Alla bostäder kommer att ha två balkonger eller en balkong mot gatusida och en uteplats mot innergården. Hela kvarteret hålls samman av materialvalet som är rött tegel. Det knyter an till industriarvet och ger ett varmt och levande intryck med sina naturliga variationer i färg och struktur, samtidig som det står för en tidlös kvalitet.

– I Brf Åstråket är varje kvadratmeter noga planerad och alla lägenheter har balkong eller uteplats som vänder sig inåt mot gården, kvarterets gröna hjärta. Hela gården är upphöjd i förhållande till det intilliggande åstråket med en stödmur som inte syns inifrån, berättar Catarina Tenor.

Tillsammans med en plantering skapar stödmuren en gräns mellan det offentliga och gården. Höjdskillnaden ger en fin utsikt över ån samtidigt som gården är helt privat.

– I Åstråket lever du det sköna livet där det mesta är enkelt. Med stan inpå knuten promenerar du snabbt till butiker, service, restauranger och caféer, säger Catarina Tenor.

Utanför dörren finns stadshistoriska utställningar på Stadsmuseet, konstutställningar på Konstmuseet, fartfyllda idrottsupplevelser på Munktellarenan och svensk verkstadsmekanisk historia på Munktellmuseet. Västra Munktellstadens centrala men lugna läge gör den till en unik plats i Eskilstuna. På andra sidan Västerbron finns mataffär, apotek, konditori och restaurang.

För mer information:
Mikael Pettersson Sjölund, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Bergslagen, 070–375 02 32
Catarina Tenor, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad, 019-19 24 08.

Bilder