Riksbyggens Emilia Stridsberg - en av 33 Hållbarhetstalanger 2021-12-13, kl 09:00

Riksbyggens Emilia Stridsberg - en av 33 Hållbarhetstalanger

Tidningen Aktuell Hållbarhet listar årets viktigaste hållbarhetstalanger under 33 år. Med på listan finns Emilia Stridsberg som till vardags är hållbarhetsspecialist på Riksbyggen med placering i Malmö.

Emilia arbetar övergripande med Riksbyggens utvecklings- och strategiska hållbarhetsarbete samt stöttar organisationen i hållbarhetsfrågor, i förvaltningen, nyproduktion och ombyggnadsverksamhet.

Hur känns det att vara med på listan?
– Det känns fantastiskt roligt och väldigt smickrande. Det är fantastiskt drivna personer med på listan, så det är verkligen en ynnest!

Vad är din drivkraft i hållbarhetsarbetet?
– Den största drivkraften är hur vi ska klara 1,5-graders målet. Målen är enkla att sätta men att leverera på målen är svårare. Det är livsnödvändigt och en väldigt bra drivkraft till att stiga upp på morgonen!

Vilka är de viktigaste hållbarhetsfrågorna kopplade till bostäder och bostadsbyggande tycker du?
– Jag ser cirkulariteten och resurseffektiviteten inom byggbranschen som en nyckelspelare. Det finns så mycket synergier inom cirkulär ekonomi som vi behöver bli bättre att ta tillvara på. Det kan handla om många olika saker, att göra ombyggnationer av befintliga byggnader istället för att bygga nytt. Eller öka mängden återbrukade byggnadsmaterial. Vi behöver bli bättre på att nyttja de resurser vi har!

Ge exempel på några vardagsnära hållbarhetstips som du själv använder?
– Jag tycker alla ska bidra med det man kan. Jag är noga med att tänka på att vatten är ett ekosystem, inte slösa på vatten i onödan! Jag vill också slå ett slag för att konsumera mindre och smartare. Handla lokalt om möjligt, laga söndriga kläder och låna verktyg exempelvis, det borde vara rimliga mål för alla.

Hela listan med hållbarhetstalanger

För mer information:
Emilia Stridsberg, hållbarhetsspecialist, Riksbyggen, 08-6984232
Emilia.Stridsberg@riksbyggen.se>

Bilder