Riksbyggen deltar när Helsingborg samlar makten under sommarens demokratifestival på H22 City Expo 2021-12-10, kl 11:30

Riksbyggen deltar när Helsingborg samlar makten under sommarens demokratifestival på H22 City Expo

H22 Arena blir platsen för möten och debatt när framtidens städer står i centrum. För att lösa kommande utmaningar krävs att politiker, myndigheter, organisationer och näringsliv samarbetar på nya sätt. På bästa läge i Helsingborg skapas under H22 City Expo en fysisk mötesplats för de viktiga samtalen. Riksbyggen är en av aktörerna som deltar både under H22 Arena och H22 City Expo.

– Riksbyggen är en långsiktig samhällsutvecklare och för oss är det självklart att både bjuda in till och delta i samtal om framtidens städer. Vi ser verkligen fram emot H22 Arena där vi vill diskutera några av våra hjärtefrågor i ett mer hållbart stadsbyggande som trygghet, innovation och miljömässig hållbarhet, säger Johanna Frelin, vd på Riksbyggen.

H22 City Expo är en 35 dagar lång internationell stadsmässa, 30 maj – 3 juli nästa år, med fokus på långsiktigt innovations- och förändringsarbete genom cirkulära lösningar, hållbar stadsutveckling och smart teknologi.

Under fyra dagar av stadsmässan, 13-16 juni, sätter H22 Arena ljuset på de utmaningar som Helsingborg och många andra städer har identifierat och omvandlar Hamntorget till en plats för en demokratifestival lik Almedalsveckan med seminarier, debatter och samtal kring hållbar samhällsutveckling.

– H22 Arena blir vad vi gör den till tillsammans. Jag ser fram emot att utifrån olika perspektiv diskutera lösningar på de mest angelägna samhällsproblemen, exempelvis hur vi kan öka tryggheten, förbättra integrationen, hur vi kan utveckla skolan, vården- och omsorgen samt hur vi ska klara klimatutmaningen. Städernas roll är mycket viktig för att skapa hållbara samhällen med hög livskvalitet, säger Peter Danielsson (M) kommunstyrelsens ordförande Helsingborg.

Inovation och hållbarhet i Riksbyggens program
Riksbyggen har ett digert program under hela mässan. Till exempel visar Riksbyggen upp flera innovativa bostadsprojekt. I det historiska kvarteret Spårvagnshallarna låter Riksbyggen det gamla ge liv åt det nya genom nytänkande mobilitetslösningar, smarta digitala hemsystem, underhållning och aktiviteter för hela familjen.

– Här kan besökarna titta på visningsbostäder, se hur ett bussgarage blir ett modernt mobilitetshus, prova en elbil eller ellådcykel och inspireras av hållbar inredning, berättar Theodor Alexandris, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad.

Kolla in bibostadsmässa
På plats kan som besökarna också njuta av ett kulturutbud av olika scenföreställningar med både dans, musik och trolleri. De mindre barnen kan skapa framtidens stadsdel i lego i kvarterets pysselhörna, ungdomar kan testa volleyboll och familjen kan besöka en bibostadsmässa.

– Ja, det är sant, vi kommer även att en bostadsmässa för bin. Bin är oerhört viktiga för oss människor, till exempel skulle våra mest älskade bär som hallon, blåbär och hjortron vara chanslösa utan bin, säger Theodor Alexandris.

Framtidens reseapp i ”The Mobility Challenge”?
Hur skulle en app som samlar alla färdmedel under samma paraply kunna se ut och fungera? Riksbyggen och Consid utmanar Sveriges alla högskolor i att ta fram en mobilapp som gör det lättare att göra rätt när du vill välja det mest effektiva och hållbara färdmedlet för en viss resa. De tre bästa bidragen ställs ut under H22 City Expo i området Spårvagnshallarna där besökarna kan interagera med de olika bidragen och rösta på den som löser utmaningen bäst.

Läs mer om H22 City Expo

Mer information:
Theodor Alexandris, Marknadsområdeschef, AO Bostad, Riksbyggen, tel: 072-711 72 34

Bilder