Pressinbjudan: Första spadtaget för Riksbyggens unika townhouse i Vallastaden 2021-11-08, kl 07:30

Pressinbjudan: Första spadtaget för Riksbyggens unika townhouse i Vallastaden

Den 10 november tar Riksbyggen det första spadtaget för tre unika townhouse med var sitt eget gårdshus i Vallastaden, Linköping. Med och tar det första spadtaget är Muharrem Demirok kommunalråd i Linköpings och ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden, Simon Helmér, vd på Östsvenska handelskammaren och Patrik Rosenlund, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad.

– Jättekul att vi nu kan ta första spadtaget för detta roliga och spännande projekt med mycket teknik och hållbarhet. Husen kommer att vara byggda i trä, ha integrerade solceller på taket och olika typer av smarta hem-lösningar, säger Patrik Rosenlund, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Östergötland/Nyköping.

Husen på 151 kvm, säljs med äganderätt och till varje hus hör ett eget fullt utrustat gårdshus om 19 kvm med egen ingång. Perfekt för hemarbete eller uthyrning.

Hållbarhet blir en viktig del av projektet, till exempel kommer radhusen att byggas som passivhus med modern träbyggnadsteknik. Tillsammans med övriga byggherrar i kvarteret ska Riksbyggen bygga ett så kallat ”felleshus”, en inglasad gemensam lokal som fylls med passande innehåll. Lokalen blir tillgänglig för alla boende i detta kvarter.

Läs mer på riksbyggen.se/vallastaden

Media är varmt välkomna att delta under spadtaget!

Dag och tid: Onsdag 10 november, start kl 11.15.
Plats:
Byggarbetsplatsen Vallastaden, Linköping

För mer information:
Per Vide, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Östergötland/Nyköping, 013-24 93 32

Bilder