Försäljningssuccé för Riksbyggens Brf Sjömärket på Lillåudden 2021-10-14, kl 07:40

Försäljningssuccé för Riksbyggens Brf Sjömärket på Lillåudden

Över hälften av de 80 bostadsrätter i Brf Sjömärket på Lillåudden i Västerås är antingen redan sålda eller reserverade till personer inom Riksbyggens intressekö. I samband med att de kvarvarande lägenheterna släpps till allmän försäljning enligt principen ”först till kvarn” arrangerar Riksbyggen ett Öppet hus torsdagen den 14 oktober.

– Det är en succé, 40 lägenheter är sålda och tre är i skrivande stund reserverade efter att vi har erbjudit medlemmarna i Riksbyggen förtur och intressekön bostäder. Brf Sjömärket är ett fantastiskt fint projekt och det är jättekul med mottagande som vi fått bland kunderna, säger Catarina Tenor, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad.

Öppet hus kommer att hållas på Riksbyggens kontor i Västerås, Varmvalsvägen 13, klockan 16.30 till 17.30, torsdagen den 14 oktober. Brf Sjömärket är Riksbyggens sista etapp på Lillåudden och ligger i hörnet Sjömärkesgatan/Verksgatan/Fyrtornsgatan.

– Brf Sjömärket har ett av Västerås mest attraktiva lägen.Hållbarhet är en viktig del genom hela projektet. Huset blir miljömärkt med Svanen vilket bland annat innebär att bostäderna har låg energianvändning och låg miljöbelastning. På taken kommer det att installeras solpaneler, säger Mikael Pettersson Sjölund, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad Bergslagen.

Bland de 80 moderna och välplanerade lägenheterna finns både den lilla ettan med sovalkov och den rymliga femrummaren med både balkong och privat terrass. Däremellan finns ytsmarta tvåor och trivsamma treor och fyror. Lägenhetsstorlekarna är mellan 35 och 118 m². Byggnationen är påbörjad och preliminär tidpunkt för inflyttningen är vid årsskiftet 2023/2024.

De boende kommer få tillgång till en grönskande innergård med pergola, grill och sittplatser och i föreningen kommer det finnas en övernattningslägenhet där nära och kära kan bo när de kommer på besök. Utöver det kommer det även finnas bilpool och laddstolpar.

Läs mer om Brf Sjömärket

För mer information:
Mikael Pettersson Sjölund, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Bergslagen, 070–375 02 32
Catarina Tenor, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad, 019-19 24 08.

Bilder