Riksbyggen planerar för 55 seniorbostäder i Söderköping 2021-10-19, kl 07:10

Riksbyggen planerar för 55 seniorbostäder i Söderköping

Riksbyggen har tecknat en avsiktsförklaring med Söderköpings kommun om ett kommande markförvärv för att bygga 55 seniorbostäder vid den gamla brandstationen i Söderköping. Planen är att uppföra ett Bonum seniorbende, Riksbyggens koncept för seniorboende i bostadsrätt. Säljstart är preliminärt planerad att ske hösten 2023.

– I Söderköping finns sedan länge ett stort behov av fler lättskötta bostäder anpassade för lite äldre personer. Många som idag vill sälja sin villa i Söderköping men vill bo kvar på orten har svårt att hitta en ny, anpassad bostad, säger Patrik Rosenlund, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad Öst.

Byggandet av nya seniorbostäder sätter fart på flyttkedjorna. Villor frigörs dit exempelvis barnfamiljer kan flytta. Arbetet med detaljplan för projektet pågår och beräknas bli klart under fjärde kvartalet 2022. Adressen är Ågatan 9, brandstationen.

– De nya bostäderna får ett fantastiskt läge, nära både livsmedelsbutik, restauranger och annan service samt med närhet till Rådhustorget och Göta kanal. Med Bonum seniorboende erbjuder Riksbyggen trygga, inbjudande och praktiska bostäder där det är möjligt att leva aktivt, nära sina vänner, och bo kvar långt upp i åldrarna, säger Per Vide, sälj- och marknadsansvarig Riksbyggen Bostad Öst.

Det är bara cirka 400 meter från projektet till den rikskända glassrestaurangen Smultronstället. På andra sidan kanalen finns Ramunderbergets naturreservat med fina vandringsleder och fin utsikt över staden.

Intresse för nya bostäder i Söderköping finns bland fler än de som redan idag bor i kommunen.

– Vår intressekö visar att det finns en stor geografisk spridning bland de som är intresserade av att köpa en bostad i det kommande projektet, berättar Per Vide.

Läs mer om Bonum Brf Brandstationen

Om Bonum seniorboende
Riksbyggens Bonumkoncept vänder sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år. I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har möjlighet att köpa en rad olika praktiska tjänster. Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor eller att få fönstren putsade. Tjänsterna betalas när man utnyttjar dem.

Bonumvärden arrangerar även i samråd med de boende träffar och sociala aktiviteter för att öka trivseln och gemenskapen. I föreningen finns det också både gemensamhetslokal och en övernattningslägenhet för tillfälliga gäster.

Husen byggs med högt ställda hållbarhetskrav och certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Miljöbyggnad är utvecklat för svenska förhållanden och är det mest använda certifieringssystemet i Sverige för byggnader.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Per Vide, sälj- och marknadsansvarig Riksbyggen Bostad Öst, 013-24 93 32

Bilder