Klart för byggstart av nytt trygghetsboende i Svenstavik 2021-10-06, kl 10:00

Klart för byggstart av nytt trygghetsboende i Svenstavik

Tisdagen den 5 oktober fattade styrelsen för Kooperativa Hyresrättsföreningen (KHF) BoBra i Berg beslut om tecknande av produktionsavtal med Riksbyggen inför en kommande byggstart. Trygghetsboendet BoBra i Berg kommer att bestå av 24 trygghetslägenheter med planerad inflyttning under 2023. 

– Det är en historisk händelse att vi nu går mot byggstart av ett trygghetsboende i Svenstavik. Alla Bergsbor får glädje av huset eftersom det ska inrymma en kulturmötesplats med folkbibliotek i bottenvåningen. I framtiden kan vi ha fullmäktigemöten i dess samlingssal, vi flyttar fram demokratin till torget, säger Therese Kärngard, kommunalråd Bergs kommun.

Efter att det blev klart med avtalet avtäcktes en byggskylt där projektet kommer att byggas.

Trygghetsboendet BoBra i Berg kommer att bestå av 24 trygghetslägenheter.

– På Riksbyggen är vi mycket glada och ser fram emot att genomföra projektet tillsammans med KHF BoBra i Berg. Genom projektet kan Riksbyggen i rollen som långsiktig samhällsutvecklare vara med och bidra till kommunens tillväxt, säger Yvonne Westerlund, affärsutvecklare Riksbyggen.

Trygghetsboendet uppförs som en kooperativ hyresrättsförening, vilket är en beprövad väg att gå för en kommun som vill behålla insyn i viktiga fastigheter, men inte har ekonomisk möjlighet att bygga i egen regi. Både under uppförandet och senare under drift har kommunen tre representanter i föreningens styrelse och därigenom koll på den ekonomiska utvecklingen. I styrelsen sitter också Riksbyggen och, när huset är färdigt, representanter för de boende.

Inflyttning i BoBra i Berg är planerad att ske under 2023. Riksbyggen har tecknat avtal med Peab för genomförande av projektet.

Läs mer om BoBra i Berg.

För mer information:
Therese Kärngard, kommunalråd Bergs kommun, tel 070-303 15 50
Yvonne Westerlund, affärsutvecklare Riksbyggen, 072-232 73 49
yvonne.westerlund@riksbyggen.se

Bilder