Riksbyggen lyfter i raketfart på listan över Sveriges Mest Attraktiva Arbetsgivare 2021-10-01, kl 07:00

Riksbyggen lyfter i raketfart på listan över Sveriges Mest Attraktiva Arbetsgivare

Bland unga högskoleingenjörer inom kategorin Teknik växer Riksbyggens popularitet som arbetsgivare och får benämningen ”raket”. Samma sak gäller för unga ekonomer och seniora civilingenjörer inom fastighetsförvaltningsbranschen. Det visar Universums karriärundersökning där Sveriges Mest Attraktiva Arbetsgivare rankas.

– Ett företags värderingar blir allt viktigare för en arbetsgivares dragningskraft. Riksbyggen har en tydlig värdegrund, tar ett stort samhällsansvar och ligger långt framme när det hållbarhetsfrågorna vilket troligtvis bidrar till det fina resultatet i undersökningen, säger Maria Sörén, employer branding-ansvarig på Riksbyggen.

Varje år röstar Sveriges professionals fram sina drömarbetsgivare. Resultatet från undersökningen blir topplistan över de mest attraktiva arbetsgivarna i Sverige. Riksbyggen är en av dessa.

– Extra roligt är att Riksbyggen är en Raket även bland unga ekonomer. Det är en viktig målgrupp för oss att attrahera där vi tidigare inte haft lika bra ranking, så jättekul att vi nu sticker ut även bland ekonomerna, säger Maria Sörén.

Riksbyggens placeringar 2021 (2020), enligt Universums undersökning:

Högskoleingenjörer, unga 29 (38)

Civilingenjörer, seniora 101 (131)

Ekonomer, unga 65 (80)

I år har 16 627 personer deltagit i undersökningen.

För mer information:
Maria Sörén, employer branding-ansvarig på Riksbyggen, 0766-52 63 50

Bilder