Festlig invigning av Fiskebäck äldreboende i Lysekil 2021-09-29, kl 07:50

Festlig invigning av Fiskebäck äldreboende i Lysekil

Inflyttningen skedde redan i december 2020 men på grund av coronapandemin har invigningen av Fiskebäck äldreboende i Lysekil fått vänta tills nu. Kooperativa hyresrättsföreningen (KHF) Lysekils Omsorgsbostäder har varit byggherre med Riksbyggen som totalentreprenör.

– Otroligt roligt att bandet äntligen kunde klippas till Fiskebäck äldreboende i Lysekil. Inflyttningen skedde i december 2020 och det har blivit ett väldigt fint och funktionellt äldreboende med stort fokus på hemlikhet och hållbarhet, säger Joakim Jacobsson, projektchef Riksbyggen.

Invigningsfesten hölls utomhus på en av äldreboendets utegårdar med strålande solsken och riktig sommarvärme. Det firades med både tårta och underhållning. Roland Karlsson, ordförande i Kooperativa Hyresrättsföreningen (KHF) Lysekils omsorgsbostäder och Ulf Oskarsson, boende, klippte bandet.

Första spadtaget för det nya äldreboendet i Fiskebäck togs 31:e augusti 2018. Huset innehåller 80 lägenheter om 35 kvm för vård- och omsorg. Av dessa ligger 60 lägenheter i markplan med egen uteplats och 20 lägenheter ligger på plan 2. Utöver detta finns även storkök, restaurang, café och lokal för dagverksamhet. På plan 2 innehåller huset konferensrum, kontor, personalrum och omklädningsrum.

Stora delar av husets tak är belagt med sedum vilket är en del i dagvattenhanteringen och på taken finns även solpaneler. Utemiljön erbjuder asfalterade promenadvägar, lekplats för besökande barn, boulebana och aktivitetsredskap. Även fyra laddplatser har byggts på parkeringen.

Fiskebäck äldreboende i Lysekil har tidigare utsetts till ”Årets vård- och omsorgsbyggnad 2021” med motiveringen:

"Ett gott exempel på ett marknära boende med fina boendekvaliteter som egen uteplats och varierade vistelseytor. Den innovativa planlösningen skapar spännande rumsligheter som bryter ner skalan och motverkar institutionskänslan."

För mer information:
Joakim Jacobsson, projektchef Riksbyggen, 0522-65 44 70.
joakim.jacobsson@riksbyggen.se
Roland Karlsson, ordförande i Kooperativa Hyresrättsföreningen (KHF) Lysekils omsorgsbostäder,
070-508 06 95
rolandkarlsson@telia.com

Bilder