Säljstart för Riksbyggens seniorbostäder i Bonum Brf Boulogner, Skövde 2021-09-29, kl 13:00

Säljstart för Riksbyggens seniorbostäder i Bonum Brf Boulogner, Skövde

Nu startar Riksbyggen försäljningen av 61 seniorbostadsrätter i Bonum Brf Boulogner i Skövde. Lägenhetsstorlekarna spänner från två till fyra rum och kök och alla har inglasad balkong eller uteplats. Inflyttningen är beräknad att ske under 2024. Lördagen den 2 oktober bjuder Riksbyggen in till markvisning av projektet.

– Intresset för de nya seniorbostäderna är stort och vi har över 550 personer i intressekön. Det finns ett stort behov av fler bostäder för den äldre målgruppen och med Bonum-konceptet erbjuder Riksbyggen trygga, inbjudande och praktiska bostäder, säger Karin Ekström, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Bohus Vänern.

Den 2 oktober klockan 10.30 – 13.00 bjuder Riksbyggen in till markvisning och informationsstund. Under visningen kan man se en modell av projektet och ställa frågor till Riksbyggens representanter. Adressen är Henriksbergsgatan 15. Media är varmt välkomna att delta!

Husen är anpassade efter målgruppen med god tillgänglighet som en röd tråd i föreningen. Under huset kommer det finnas garage, cykelförråd och annat förvaringsutrymme.

– Det är 30 år sedan Riksbyggen byggde bostäder i Skövde och det känns fantastiskt roligt att vi nu startar försäljningen och att intresset är så stort. Läget är också mycket bra med närhet till, centrum, centralstation och annan service, säger Per Isaksson, projektchef på Riksbyggen.

Läs mer om Bonum Brf Boulogner

Riksbyggens Bonum-koncept har blivit en succé, idag finns över 1 300 inflyttade Bonum-lägenheter. Förutom att husen är anpassade efter målgruppen så är den sociala aspekten i föreningen något som de boende uppskattar högt.

– Många som flyttar till en Bonumförening vittnar om att de får många nya vänner i föreningen. Bonum gör det möjligt att leva aktivt och bo kvar långt upp i åldrarna. Genom att Riksbyggens Trygghetsfilosofi är det extra tryggt att köpa en ny bostad av oss, berättar Karin Ekström.

Om Bonum seniorboende
Riksbyggens Bonumkoncept vänder sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år. I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har möjlighet att köpa en rad olika praktiska tjänster. Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor eller att få fönstren putsade. Tjänsterna betalas när man utnyttjar dem.

Bonumvärden arrangerar även i samråd med de boende träffar och sociala aktiviteter för att öka trivseln och gemenskapen. I föreningen finns det också både gemensamhetslokal och en övernattningslägenhet för tillfälliga gäster.

Husen byggs med högt ställda hållbarhetskrav och certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Miljöbyggnad är utvecklat för svenska förhållanden och är det mest använda certifieringssystemet i Sverige för byggnader.

Det kommer att installeras solceller på taket och komplementsbyggnaderna kommer att få sedumtak. Det kommer också att finnas möjlighet till elbilsladdning.

För mer information:
Karin Ekström, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Bohus Vänern, 0522-65 44 55.
Per Isaksson, projektchef på Riksbyggen, 072-465 66 56

Bilder