Inflyttningen i Riksbyggens Brf NEO Davidshall är klar 2021-09-23, kl 07:00

Inflyttningen i Riksbyggens Brf NEO Davidshall är klar

Nu är alla lägenheter inflyttade, utom två, i det före detta polishuset i Davidshall i Malmö. Totalt består Riksbyggens Brf NEO Davidshall av 122 lägenheter i olika planlösningar och storlekar. Genom hela projektet har stor vikt lagts vid att behålla det unika husets karaktär och byggnadsmaterial har återanvänts när de nya bostäderna har skapats.

– Det är otroligt roligt att det nu är ”fullt hus” i Brf NEO Davidshall. Det är ett unikt projekt och där Riksbyggen har skapat fantastiska bostäder i ett av Malmös absolut bästa lägen, säger Emil Nilsson, projektledare på Riksbyggen.

Inflyttning startade med en första etapp i maj/juni och resten av lägenheter inflyttades i september. Polishuset ritades av arkitekten Frans Evers och stod klart 1934. Riksbyggen har under projektet försökt bevara husets själ i så stor utsträckning som möjligt. De nya lägenheterna är inrymda dels i det före detta polishuset, dels i tre nybyggda huskroppar inne på gården.

– Med de bevarade byggnadsdetaljerna i ombyggnadsdelen skapas en unik boendemiljö som förenar nutid med dåtid. Förutom olika detaljer har vi har bland annat återanvänt trapphusen med granitsten, trapphusräcken, armaturer och gatsten, berättar Emil Nilsson.

Alla boende har tillgång till fina gemensamma utrymmen. Till exempel finns en vacker gemensamhetslokal i den gamla ordersalen, ett orangeri, takterrass samt en privat bil- och cykelpool med två Teslabilar. Dessutom finns parkeringsmöjligheter, trots att föreningen ligger mitt i Malmö.

– Det är en mäktig känsla när köparna flyttar in i det gamla polishuset, som nu transformerats till ett bostadshus. Nu finns bara två lägenheter kvar, sedan är projektet helt slutsålt, säger Camilla Lundström, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen.

Lägenheterna i det gamla Polishuset får karaktär av våningar med generösa rum och några bevarade detaljer från förr. Hållbarhet har varit en viktig del genom hela projektet. När de äldre delarna har renoverats har dessa fått en bättre energiklassning. Hela projektet är certifierat enligt kraven SGBC:s Miljöbyggnad nivå Silver.

För mer information:
Emil Nilsson, projektledare på Riksbyggen, 040- 10 94 65
emil.nilsson@riksbyggen.se
Camilla Lundström, sälj- och marknadsansvarig, Riksbyggen Bostad Sydväst, 040-10 94 57
Camilla.Lundstrom@riksbyggen.se

Bilder