Klart för byggstart av Riksbyggens nya radhusområde i Dalby, Lund 2021-09-16, kl 07:00

Klart för byggstart av Riksbyggens nya radhusområde i Dalby, Lund

Samtliga 39 bostadsrättsradhus i Brf Utsikten i Dalby, Lund, är nu sålda och inom kort kommer förberedande markarbeten att påbörjas. Radhusen kommer att byggas i området Påskagänget i Dalbys utkant. Den första inflyttningen är planerad till hösten 2022.

– Brf Utsikten har verkligen blivit en succé och alla radhusen är nu sålda. Köparna består både av något äldre personer och många barnfamiljer, det kommer att bli en bra blandning. Vi är glada över att kunna tillföra fler bostäder i ett område där efterfrågan är stor och radhusen blir ett viktigt tillskott till det växande Dalby, säger Camilla Lundström, sälj- och marknadsansvarig, Riksbyggen Bostad Sydväst.

Bostadsrättsradhusen i Brf Utsikten i Dalby byggs i ett eller två plan. Radhusen i ett plan, om cirka 93 kvadratmeter, är fördelade på tre rum och kök. Tvåplansradhusen, om cirka 112 kvadratmeter, är fördelade på fem rum och kök.

– Den lite äldre målgruppen har i första hand köpt radhus i ett plan medan tvåplanshusen i stor utsträckning har köpts av barnfamiljer, berättar Camilla Lundström.

Flera förskolor och grundskolor ligger inom gång- och cykelavstånd och utbudet av aktiviteter är stort.

– Den sydvästliga sluttningen säkrar ett soligt läge och Dalbys höga geografiska placering gör det möjligt att från bostadsområdet njuta av utsikten. All tänkbar service inom räckhåll, säger Camilla Lundström

Byggstarten är planerad att ske under hösten 2021. Inflyttningen kommer att ske i två etapper med start hösten 2022.

För mer information:
Camilla Lundström, sälj- och marknadsansvarig, Riksbyggen Bostad Sydväst, 040-10 94 57
Camilla.Lundstrom@riksbyggen.se

Bilder