Byggstart för Riksbyggens tekniksmarta townhouse i Vallastaden 2021-09-10, kl 07:00

Byggstart för Riksbyggens tekniksmarta townhouse i Vallastaden

Riksbyggen byggstartar under hösten tre unika townhouse med var sitt eget gårdshus i Vallastaden, Linköping. I radhusen kommer det senaste av ny teknik och hållbara lösningar att installeras. Söndagen den 12 september finns Riksbyggen på plats i Vallastaden för tomtvisning.

– Fokus är att skapa ett bekvämt boende med plats för hela livet, med tydligt fokus på hållbarhet och teknik. Husen kommer att vara byggda i trä, ha integrerade solceller på taket och olika typer av smarta hem-lösningar, säger Per Vide sälj- och marknadsansvarig Riksbyggen Bostad Östergötland/Nyköping

Husen på 151 kvm, säljs med äganderätt och till varje hus hör ett eget fullt utrustat gårdshus om 19 kvm med egen ingång. Perfekt för hemarbete eller uthyrning.

Hållbarhet blir också en viktig del av projektet, till exempel kommer radhusen att byggas som passivhus med modern träbyggnadsteknik. Tillsammans med övriga byggherrar i kvarteret ska Riksbyggen bygga ett så kallat ”felleshus”, en inglasad gemensam lokal som fylls med passande innehåll. Lokalen blir tillgänglig för alla boende i detta kvarter.

– Läget för de nya bostäderna är mycket bra med närhet både till Universitet, till naturområden och till Science park Mjärdevi. Till centrum är det bara några kilometer och det finns goda bussförbindelser, säger Per Vide.

Två av husen kommer ut till försäljning under september. Ett townhouse kommer Riksbyggen att behålla för att utveckla och testa ny teknik för framtidens boende.

Läs mer på riksbyggen.se/vallastaden

Media är varmt välkomna att delta under tomtvisningen!

När: Söndagen 12 september, kl 11-14.
Var:
Vallastaden, följ skyltning från P-hus Aurora. Visningen sker utomhus.

För mer information:
Per Vide, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Östergötland/Nyköping, 013-24 93 32

Bilder