Riksbyggen får uppdraget att förvalta City Gross Sverige ABs hyreskontrakt 2021-09-02, kl 07:30

Riksbyggen får uppdraget att förvalta City Gross Sverige ABs hyreskontrakt

City Gross Sverige AB har i konkurrens valt att anlitat Riksbyggen för att hantera koncernens hyresadministration. Avtalet är på två år och omfattar samtliga City Gross-butiker.

– Riksbyggen kändes som ett tryggt val och efter en noggrann utvärdering av flera olika anbud kom vi fram till att deras erbjudande passade oss bäst, säger Peter Ekström, Chef Etablering & Butiksutveckling på City Gross Sverige AB.

Under våren skickade City Gross ut en förfrågan angående hyresadministrativa tjänster till olika aktörer, för att hitta en förvaltningspartner för deras butiker. Det är Riksbyggens marknadsområde Rikskund som fått det nya uppdraget.

– Av de anbud vi fick in tyckte vi att Riksbyggen hade ett erbjudande som möjliggjorde att vårt samarbete kan växa över tid, säger Peter Ekström.

Riksbyggen kommer att för kundens räkning delta i hyresförhandlingar samt säkerställa att City Gross betalar rätt hyresnivå och i rätt tid. Samarbetet inkluderar även att Riksbyggen kommer delta i eventuella etableringsförändringar.

– På Riksbyggen är vi väldigt stolta och glada över samarbetsavtalet med City Gross som delar vårt fokus på ökad hållbarhet. Våra värdegrunder kompletterar varandra på ett bra sätt när det kommer till bland annat samverkan och nytänkande, säger Anders Tenggren, marknadsområdeschef för Rikskund, Riksbyggen.

Riksbyggen är en av Sveriges största fastighetsförvaltare och förvaltar både hyres- och bostadsrätter samt ett stort antal kommersiella och offentliga lokaler.

För mer information:
Anders Tenggren, marknadsområdeschef för Rikskund, Riksbyggen, 08-698 42 49
Anders.tenggren@riksbyggen.se

Peter Ekström
CG Chef Etablering & Butiksutveckling, 067-663 39 281
Peter.ekstrom@bergendahls.se

Bilder