Pressinbjudan: Riksbyggen tar första spadtaget för 115 hyresrätter i Kronandalen, Luleå 2021-08-19, kl 12:00

Pressinbjudan: Riksbyggen tar första spadtaget för 115 hyresrätter i Kronandalen, Luleå

Den 24 augusti är det dags att ta det första spadtaget för 115 hyresrätter i Kronandalen, Luleå. Med och tar det första spadtaget Carina Sammeli, kommunalråd i Luleå, Johanna Frelin, vd Riksbyggen, Fredrik Blom, grundare, K2A och Per Utterström från entreprenören Nåiden Bygg. Spadtaget kommer att sändas live på Riksbyggen Facebook-sida.

– Luleå växer och fler nya bostäder är en förutsättning för kommunens fortsatta tillväxt. Det är därför väldigt roligt att ta det första spadtaget för ett nytt kvarter med hyreslägenheter i Kronandalen, säger Carina Sammeli, kommunalråd i Luleå.

– Det är jätteroligt att vi nu kan starta byggandet av fler hyreslägenheter i Luleå, i ett mycket attraktivt läge. Husen byggs med statligt investeringsstöd vilket gör att hyresnivån kommer vara lägre än vid jämförbar nyproduktion vilket gör att de nya bostäderna kan efterfrågas av många, säger Lars Lundgren, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad Norr.

Lägenhetsstorlekarna i projektet spänner från 1-4 rum och kök. Inflyttningen är planerad att ske under fjärde kvartalet 2023.

– Det blir en helt ny stadsdel i ett mycket bra läge med omedelbar anslutning till Ormbergets skidbacke och friluftsområde som är välbesökt året om.

Det är cykelavstånd till universitetet och vi genomför en del åtgärder för att bilåkandet, bland annat genom att införa bilpooler i området, berättar Lars Lundgren.

Husen projekteras enligt Miljöbyggnad Silver. Genom att systematiskt använda kraven för Miljöbyggnad i bostadsproduktionen bidrar Riksbyggen till mer hållbara boendemiljöer hus för hus. Miljöbyggnad visar på viktiga kvaliteter hos en byggnad när det gäller energi, inomhusmiljö och byggnadsmaterial. Sammanlagt handlar det om 15 olika områden som bedöms för certifieringen.

Läs mer om Kronandalen 

Entreprenör för projektet är Nåiden Bygg. Riksbyggen har sålt projektet till K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB. Riksbyggen finansierar, bygger och färdigställer projektet i dess helhet och K2A tillträder fastigheten efter färdigställt projekt, vilket bedöms ske under det tredje kvartalet 2023.

Media är varmt välkomna att delta under spadtaget!

Dag och tid: Tisdag 24 augusti kl 12.00.
Var:
Lottagatan 9-13, ligger på Kronandalen Luleå

För mer information:
Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen, AO Bostad Norr, 076-83 73 507
lars.lundgren@riksbyggen.se

Bilder