Inflyttningen i Riksbyggens Brf NEO Davidhall har startat 2021-06-14, kl 07:20

Inflyttningen i Riksbyggens Brf NEO Davidhall har startat

Nu har den första inflyttningen vid det före detta polishuset i Davidshall i Malmö startat. Etapp ett, som består av tre nybyggda hus inne på polishusets gård, är nu klara. Totalt kommer Riksbyggens Brf NEO Davidhall att bestå av 122 nya lägenheter i olika planlösningar och storlekar.

– Det är fantastiskt roligt att vi nu kan välkomna de första boende till Brf NEO Davidhall. I den första etappen är det inflyttning i 58 lägenheter, resterande lägenheter kommer att ha inflyttning i september, säger Emil Nilsson, projektledare på Riksbyggen.

Alla boende har tillgång till fina gemensamma utrymmen. Till exempel byggs en vacker gemensamhetslokal i den gamla ordersalen, ett orangeri, takterrass samt en privat bil- och cykelpool med två Teslabilar. Dessutom finns parkeringsmöjligheter, trots att föreningen ligger mitt i Malmö.

– Läget vid Davidshalls torg är fantastiskt och den nya bostadsrättsföreningen blir en stilla plats mitt i centrala Malmö. Intresset för de nya bostäderna har varit stort under hela projektets gång och bara fyra lägenheter är osålda varav två är reserverade, säger Camilla Lundström, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen.

Polishuset ritades av arkitekten Frans Evers och stod klart 1934. Riksbyggen har under projektet försökt bevara husets själ i så stor utsträckning som möjligt.

– Målsättningen var att de tre nya huskropparna inne på gården skulle matcha det gamla polishuset och ge en spännande blandning av gammalt och nytt, lite New York-känsla, säger Emil Nilsson.

Lägenheterna i det gamla Polishuset får karaktär av våningar med generösa rum och några bevarade detaljer från förr.

Försvunna poliser fortfarande spårlöst borta
De två polisfigurerna i porten till det tidigare polishuset försvann från sina posteringar och Riksbyggen utlyste under hösten 2020 en hittelön om 10 000 kronor för tips som leder till att poliserna återfinns i oskadat skick. De båda poliserna skapades av skulptören Anders Olson och har stått på sina poster sedan 1934.

– Tyvärr har inte poliserna återfunnits, trots hittelönen. Vi har nu beställt två nytillverkade poliser men hoppas fortfarande på att originalen ska komma tillbaka, säger Emil Nilsson.

För mer information:
Emil Nilsson, projektledare på Riksbyggen, 040- 10 94 65
emil.nilsson@riksbyggen.se

Bilder